Οικονομία, μετανάστες, αντιεξουσιαστές «καίνε» το Μαξίμου

Αντιμέτωπη με τρία «καυτά» μέτωπα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, στα οποία πρέπει να βρει άμεσα λύσεις προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναταραχή.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται ίσως στο κρισιμότερο σημείο της τελευταίας πενταετίας, συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δεν διαφαίνεται – σύμφωνα με τους Ευρωπαίους τουλάχιστον – ενώ η αγορά απειλείται με ασφυξία λόγω της έλλειψης ρευστότητας.

Στο μέτωπο του μεταναστευτικού, οι αυξημένες προσφυγικές ροές αποτελούν μείζον ζήτημα, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει έκτακτα μέτρα.

Ωστόσο

το αλαλούμ με τα ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες αλλά και οι απίστευτες δηλώσεις της αναπλ. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έχουν προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Τέλος η εικόνα ανομίας και ανοχής απέναντι στους αντιεξουσιαστές και το γεγονός ότι η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αθήνας βρίσκεται υπό κατάληψη για 17η ημέρα, προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση, με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Γιάννη Πανούση να απειλεί με παραίτηση και να ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα