Θα την πάρουμε την …δόση – Έδωσαν το “ΟΚ” οι Θεσμοί

23:16 5/6/2016 - Πηγή: BankWars

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ 7,5 ΔΙΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ!

[UPD] Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έκθεση συμμόρφωσης έχει ήδη κατατεθεί στο EuroWorking Group (EWG) που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, με στόχο να ανάψει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης

των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός.

“Τώρα τη σκυτάλη θα πάρουν τα κράτη-μέλη”, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Τα κράτη θα ενημερωθούν από το EWG για τη θετική αξιολόγηση των θεσμών και θα ακολουθήσει η διαδικασία επικύρωσης από πέντε εθνικά κοινοβούλια.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 7,5 ΔΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Τρεις εντολές των δανειστών πρέπει να υλοποιήσει ακόμα η κυβέρνηση, προκειμένου το EuroWorking Group της Δευτέρας να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Εντολή πρώτη: Η θέσπιση του ακαταδίωκτου για τα μέλη του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων, Έλληνες και ξένους, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουν και να φοβούνται μηνύσεις και αγωγές. Ποινική ασυλία δηλαδή σε κάθε εμπλεκόμενο με τις αποκρατικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων και των τεχνοκρατών. Προχθές, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε: «Για την Επιτροπή πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες, που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της προς την ανάπτυξη».

Εντολή δεύτερη: Να δοθούν σαφείς εγγυήσεις πως θα τελειώσει γρήγορα, εντός του 2016, η υπόθεση “Ελληνικό”, με το ΤΑΙΠΕΔ να υπογράφει τη σύμβαση με την Lamda Development του ομίλου Λάτση. Τελική συμφωνία έως την 14η Νοεμβρίου 2016.

Εντολή τρίτη: Πώληση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom. Σήμερα, το ελληνικό δημόσιο κατέχει το 6% των μετοχών και το ΙΚΑ το 4%.

Επειδή θεωρείται δεδομένο πως η κυβέρνηση δεν θα πει όχι στην υλοποίηση των παραπάνω, τα 7,5 δις θα τα εισπράξει η χώρα, όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το bankwars, στο “παρά ένα” της πληρωμής των δανειστών! Αν τη Δευτέρα πάνε όλα κατ’…ευχήν, ο ESM θα δώσει το ok για την εκταμίευση και αμέσως μετά τα ευρωπαικά κοινοβούλια θα την εγκρίνουν. Πιθανολογείται, πως όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι την τελευταία εβδομάδα του μηνός, ώστε οι δανειστές, να πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάμε!

ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ;

Στις 13 Ιουλίου 448 εκατ στο ΔΝΤ
Στις 20 Ιουλίου 2,23 δισ. στην ΕΚΤ
Στις 20 Ιουλίου 20 εκατ στην Ευρωπαική Επενδυτική Τράπεζα
Στις 7 Σεπτεμβρίου 200 εκατ στο ΔΝΤ
Στις 10 Σεπτεμβρίου 145 εκατ στο ΔΝΤ
Στις 7 Δεκεμβρίου 299 εκατ στο ΔΝΤ

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΔΟΣΗΣ 7,5 ΔΙΣ – ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ 3,342 ΔΙΣ. Αν δοθούν τα 3,5 δισ στα χρέη του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, μένουν 658 εκατομμύρια …προς πάσαν χρήσιν.

Σημείωση: Πληρώνουμε και την Τρίτη 7 Ιουνίου 299 εκατ στο ΔΝΤ, αλλά αυτά υπάρχουν.

ΑΣΧΕΤΟ:

Keywords
Τυχαία Θέματα