Οι προβλέψεις της Bank of America για την οικονομία και τις μετοχές


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Bank of AmericaBofA, η ελληνική οικονομία φέτος θα σημειώσει κάμψη 1% και το 2017 θα επιστρέψει στην ανάπτυξη με 1,2%. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί σε 1,5% φέτος και στο 0,6% το 2017, ενώ το συνολικό έλλειμμα θα κλείσει στο 2,4% φέτος και στο 3,3% το επόμενο έτος. Ο πληθωρισμός το 2017 θα ανέλθει στο 0,6% από 0,2% φέτος.

Η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν

θα είναι απλή υπόθεση αφού θα περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, κάτι που είναι δύσκολο να περάσει από τη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι οριακή και η απειλή νέων εκλογών παραμένει.

Το πιο δύσκολο κι αμφιλεγόμενο ζήτημα που θα απασχολήσει την Ελλάδα πάντως θα είναι και πάλι η ελάφρυνση του χρέους αφού το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται βιώσιμα πλεονάσματα από την Ελλάδα, ζητώντας έτσι περισσότερα απ’ ότι οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν, ειδικά πριν τις γερμανικές εκλογές.

Από την πλευρά της η ΕΚΤ απαιτεί το ελληνικό χρέος να είναι διαχειρίσιμο για τη συμμετοχή της Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), γεγονός που δείχνει ότι τα ελληνικά ομόλογα μάλλον αποκλείονται από το QE για το προσεχές διάστημα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Οι τράπεζες Alpha Bank Eurobank και Εθνική Τράπεζα έχουν σύσταση underperform, η Coca Cola HBC επίσης underperform, ο τίτλος του ΟΠΑΠ δεν έχει σύσταση και τέλος ο τίτλος του ΟΤΕ έχει σύσταση buy.

Keywords
Τυχαία Θέματα