ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΟΥ-Τι αλλάζει για τους υπαλλήλους της Βουλής

(UPD) Δόθηκαν και επισήμως στη δημοσιότητα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες κλείνουν οι εκκρεμότητες προς την Τρόικα. Περιέχει ποινές όταν εκτροχιάζονται οι στόχοι, ενώ διευκρινίζονται και κάποια κενά του πολυνομοσχεδίου. Αλλαγές και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Oταν χάνονται οι στόχοι του Μνημονίου

σε πρώτη φάση θα επιβάλλονται απολύσεις και νέοι φόροι.

Τα βασικά σημεία είναι: Στα 65 η καταβολή του ΕΚΑΣ,  oι συντάξεις θα καταβάλλονται κάθε τέλος του μήνα, ενώ εξαιρούνται από τις περικοπές δώρων και επιδομάτων συνταξιούχοι με αναπηρία. Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και των υπαλλήλων της Βουλής από την 1η Ιανουαρίου 2013 και ισχύουν και για αυτούς οι περικοπές στις συντάξεις. Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο,ΔΕΚΟ και φορέα αυτομάτως τοποθετείται επίτροπος- ο οποίος θα είναι Έλληνας – από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Ειδικότερα, στο εξής για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις  συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής. Ειδικότερα, ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης των ανωτέρω προσώπων λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου Υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις. Οι αλλαγές αυτές έχουν εφαρμογή από 1.1.2013 για όσα από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα υπηρετούν κατά την ημερομηνία αυτή, ανεξαρτήτως του χρόνου θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματός τους. Το συνολικό ποσό των συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των επικουρικών καθώς και των μερισμάτων, υπερβαίνει τα 2.000,00€ και μέχρι 3.000,00€ να μειώνεται το ανωτέρω συνολικό ποσό κατά 15%, ενώ εάν το ποσό αυτό υπερβαίνει τα 3.000,00€  να μειώνεται το  συνολικό ποσό των συντάξεων κατά 20%.

Εξαιρούνται οι τετραπληγικοί και παραπληγικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου. Κατ’ εξαίρεση το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας, τα οποία καταργήθηκαν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται στους  τετραπληγικούς και παραπληγικούς συνταξιούχους του Δημοσίου. Το ποσό αυτό επιμεριζόμενο πλέον σε 12μηνη βάση θα καταβάλλεται κατά μήνα μαζί με τη σύνταξή τους.

Ετσι, λοιπόν, στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που κατατίθενται στη Βουλή (σ.σ. θα καταλάβετε παρακάτω γιατί δε συζητήθηκαν στην ολομέλεια για να πάρουν ψήφο…) κρύβεται όλο το ζουμί όσον αφορά στις ποινές που αυτόματα θα επιβάλλονται στη χώρα, αν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από όσα πρόσφατα ψηφίστηκαν.

Με απλά λόγια, όταν χάνονται οι στόχοι του Μνημονίου σε πρώτη φάση θα επιβάλλονται απολύσεις και νέοι φόροι, ενώ εν συνεχεία θεωρείται βέβαιο ότι θα απαιτηθούν και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

-Αν επί δύο τρίμηνα δεν εκπληρωθούν οι στόχοι από κάποιο υπουργείο αυτομάτως τοποθετείται επίτροπος- ο οποίος θα είναι Έλληνας – από το υπουργείο Οικονομικών στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα