«Ποτέ την Κυριακή» λένε τα εμπορικά καταστήματα

Στις εφτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος, θα περιοριστεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ 10 Κυριακές θα μένουν ανοικτά τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις των τοπικών αρχών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας – με εξαίρεση μέχρις στιγμής τη Θεσσαλονίκη

– δεν συζητά καν για λειτουργία περισσότερες από τις επτά Κυριακές που ορίζει ο νόμος για την απελευθέρωση της αγοράς (Ν.4177/2013), όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σημειώνεται ότι δυνατότητα να ανοίγουν και τις 52 Κυριακές το χρόνο έχουν τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια μέχρι 250 τ.μ., να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-a-shop») και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Τα πολυκαταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ωστόσο, εμφανίζονται αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που προσφέρει ο νόμος να μένουν ανοικτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα