Περιορίζεται το μισθολογικό χάσμα ανδρών – γυναικών

Οι γυναίκες φαίνεται να έχουν μειώσει σημαντικά το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, λέει μια νέα μελέτη του Pew Research Center.

Γυναίκες ηλικίας 18 έως 32 βγάζουν 93 σεντς για κάθε δολάριο που βγάζουν οι άνδρες το 2012. Αυτό είναι σε σύγκριση με ένα συνολικό χάσμα των 77 σεντς ανά δολάριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι αυτή είναι η πρώτη γενιά στη σύγχρονη ιστορία που “μπαίνουν στο εργασιακό περιβάλλον σε ισότητα

με τους άνδρες», λέει το Pew.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες που ρωτήθηκαν από το Pew είπαν ότι η κοινωνία εξακολουθεί να ευνοεί τους άνδρες παρά τις γυναίκες, ενώ μόλις το 6 τοις εκατό λέει ότι η κοινωνία ευνοεί τις γυναίκες έναντι των ανδρών.

“Μεταξύ των γυναικών με πτυχίο πανεπιστημίου ή ανώτερο – οι γυναίκες είναι πιθανότερο να ανταγωνίζονται με άνδρες για τις κορυφαίες θέσεις – το 71 τοις εκατό λέει ότι είναι πιο εύκολο για τους άνδρες για να πάρουν αυτές τις θέσεις εργασίας παρά οι γυναίκες», λέει το Pew. “Μόνο το 47 τοις εκατό των γυναικών χωρίς πτυχίο συμφωνούν.”

Γιατί λοιπόν εξακολουθούν να παραμένουν απαισιόδοξες οι νέες γυναίκες;

Ίσως επειδή μόλις 23 γυναίκες διευθύνουν εταιρίες στην λίστα του Fortune, λέει το Bloomberg.

Μπορεί επίσης να ευθύνεται το γεγονός ότι το μισθολογικό χάσμα των φύλων τείνει να αυξάνεται όταν οι γυναίκες αρχίζουν να κάνουν παιδιά.

Περίπου μία στις τέσσερις μητέρες που ρωτήθηκαν από το Pew λένε ότι εγκατέλειψαν την εργασία τους σε κάποιο σημείο για “οικογενειακούς λόγους.” Και ανάμεσα σε μητέρες όλων των ηλικιών, το 51 τοις εκατό είπε στο Pew ότι έχουν λάβει ένα “σημαντικό χρονικό διάστημα μακριά από την εργασία για τη φροντίδα παιδιού ή μέλους της οικογενείας.” Συγκριτικά, μόνο το 16 τοις εκατό των πατέρων, δήλωσε το ίδιο.

Original article: Περιορίζεται το μισθολογικό χάσμα ανδρών – γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα