Εισαγγελείς καλούν Δούρου – Ψινάκη και “18” υπόπτους για το Μάτι

Οι εισαγγελείς κ.κ. Ηλ. Ζαγοραίος, Ν.Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος καλούν την ερχόμενη εβδομάδα περίπου 20 άτομα ως υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων για να δώσουν εξηγήσεις για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις που οδήγησαν στο θάνατο 99 ατόμων κατά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Με την ιδιότητα του υπόπτου έλαβαν κλήσεις και θα εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων, εντός των επόμενων ημερών, για να δώσουν εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου (που πρόσφατα εκλήθη ως ύποπτη και για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μαραθώνα, ο πρώην γενικός

γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και αρμόδιοι υπάλληλοι των γραφείων πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας και των δύο Δήμων.

Οι κλήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων τόσο κακουργηματικου χαρακτήρα, όπως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο ή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κ.ά, που καταλογίζονται από τους μηνυτές, όσο και πλημμεληματικού, που ενδεχομένως εντοπίζονται από δεδομένα της εισαγγελικής έρευνας.

Με την κλήτευση προσώπων με την ιδιότητα του υπόπτου, η έρευνα των τριών εισαγγελέων μπαίνει, πλέον, στην τελική φάση της, καθώς μετά την ολοκλήρωση των εξηγήσεων αναμένεται η κρίση των εισαγγελικών λειτουργών για την περεταιρω πορεία της υπόθεσης. Οι εισαγγελείς, πιθανότατα, με πόρισμά τους θα αποφανθούν για το αν και ποιοι τελικά θα καταστούν υπόλογοι και με ποιες κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης για την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.
Keywords
Τυχαία Θέματα