Οι δημοσκοπήσεις “μαγειρεύουν” διαφορές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ 7,5% και 3,5%- Στις 26 Μαΐου “ξυρίζουν τον γαμπρό”

Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και η “κόντρα” δημοσκοπήσεων και δημοσκόπων καλά κρατεί. Η κάλπη “γελά” μπροστά στα τόσα και τόσα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς ως γνωστόν, είναι η μόνη που δικαιούται…να ξυρίσει τον γαμπρό στις 26 Μαΐου.

Σήμερα Σάββατο, είδαν το φως της δημοσιότητας δύο δημοσκοπήσεις.

—-Η

μία, της MRB δημοσιεύετραι στα ΝΕΑ και δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 6,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και στις 7,5 μονάδες με τις σχετικές αναγωγές των αναποφάσιστων, οι οποίοι ανέρχονται στο 8,7% του εκλογικού σώματος.

Δείτε τη δημοσκόπηση από τα ΝΕΑ:

—Η δεύτερη δημοσκόπηση είναι της Palmos Analysis και έγινε για το Tvxs.gr.

Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 3,5 μονάδες, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγράφεται πλέον ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η «μετέωρη ψήφος», και κυρίως η στάση των αναποφάσιστων, παραμένει κρίσιμος παράγοντας, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα μπορούσε να ανατρέψει ριζικά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό τους είναι στο στο 23,2%

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (μέσα σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης): η ΝΔ συγκεντρώνει 25,9% (23,4%), ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4% (17,5%), το ΚΚΕ 5,5% (5,8%), η Χρυσή Αυγή 4,9% (3,6%), το Κίνημα Αλλαγής 4,7% (6,2%) και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3,1% (2,5%).

Κάτω από το όριο του 3% κινούνται το ΜΕΡΑ25 με 2,2%, το Ποτάμι με 1,9% (0,5%), η Ένωση Κεντρώων με 1,2% (1,3%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% (1,1%), η Λαϊκή Ενότητα με 0,8% (1,1%), η Δημιουργία Ξανά 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 0,5% (1%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 0,4% (0,3%).

“Η ανάλυση της «μετέωρης ψήφου» δείχνει και την κρισιμότητά της στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς το 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ είναι μόλις 10%. Πρόκειται για έναν παράγοντα που θα μπορούσε να επιφυλάσσει εκπλήξεις”, αναφέρεται στην έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα