Οι αγορές ετοιμάζονται για “μεγάλη μαχαίρα” τη Δευτέρα – Στη δίνη και το ελληνικό χρηματιστήριο

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι οδηγεί τους περισσότερους χρηματιστηριακούς αναλυτές στην άποψη ότι με το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια, όπως και το πετρέλαιο, θα σημειώσουν κάθετη πτώση. Ειδικά στην Ελλάδα, το κλίμα επιβαρύνεται επιπλέον, από το γεγονός ότι ούτε και την Κυριακή υπήρξε συμφωνία και συνεδρίαση του Euroworking Group, άρα μετατίθεται πάλι για μερικές

ημέρες το κλείσιμο των βιβλίων για την πολυαναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ανάλογα, πάνε πίσω και τα όποια σχέδια υπάρχουν αναφορικά με τη χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων και κυρίως η αλλαγή του επιχειρηματθικού χάρτη με την αλλαγή του management υπερχρεωμένων επιχειρήσεων – φιλέτων στους κλάδους τους και την ομαλή επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους με νέα κεφάλαια, τραπεζικά ή νέων ιδιωτών.

Εκτιμάται πάντως, αν δεν υπάρξει συνέχεια με άλλο “χτύπημα”, ότι οι χρηματιστηριακές αγορές θα βρουν πολύ σύντομα το βηματισμό τους, ενώ δεν αποκλείεται να οδηγηθούν και σε άνοδο, στην περίπτωση που η διεθνής κοινότητα, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αποφασίσουν να χτυπήσουν δυναμικά το Ισλαμικό Κράτος.

Αναφορικά με το πετρέλαιο, οι τιμές του οποίου έχουν σημαντικά υποχωρήσει μέσα στη χρονιά, εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ, είπε ότι οι αγορές θα αντιδράσουν ανάλογα με το κατά πόσο ο κίνδυνος των επιθέσεων στη Γαλλία θα μπορούσε να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Ενδιάμεσα πάντως, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να λάβουν στήριξη λόγω των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, ιδίως εάν η διεθνής κοινότητα δεν λάβει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα