Οι FT τσέκαραν τη λίστα της Folli Follie και καταγράφουν τις ενστάσεις τους

18:20 9/5/2018 - Πηγή: BankWars

Με την υπόθεση της Folli Follie ασχολείται σήμερα Τετάρτη η στήλη Alphaville των Financial Times σχολιάζοντας την έκθεση τοu QSM αλλά και την απάντηση της αλυσίδας που έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα καταστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία.

«Αν οι επενδυτές περίμεναν κάτι που θα τους επέτρεπε να διενεργήσουν άμεσα ένα τονωτικό για την εμπιστοσύνη due-diligence, μπορεί να απογοητεύτηκαν», σημειώνει το Alphaville

σχολιάζοντας πως η λίστα δόθηκε με την μορφή του «κλειδωμένου» PDF αρχείου που κάνει δύσκολη την αντιγραφή των πληροφοριών σε excel.

Ακόμη σημειώνει πως τα σημεία πώλησης παρουσιάζονταν τα αλφαβητικά με βάση τη διεύθυνση, χωρίς να περιλαμβάνονται βασικές πληροφορίες, όπως το όνομα του καταστήματος. «Αυτό μπορεί να γίνεται γιατί οι διαχειριστές της FF δεν θέλουν οι υπάλληλοι σε κάθε κατάστημα της να βρεθούν στη θέση να απαντούν ερωτήσεις επενδυτών όλη την εβδομάδα», γράφει η στήλη προσθέτοντας: «Όμως υπάρχουν πάρα πολλές High Streets σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η στήλη κατάφερε να εντοπίσει μερικές τοποθεσίες. Στην πόλη Macclesfield της Βρετανίας και συγκεκριμένα στον αριθμό 11 της οδού Chestergate εμφανίζεται ως διεύθυνση της εταιρείας PR Jones Jewellers Ένας υπάλληλος ανάφερε πως το μαγαζί δεν πουλάει προϊόντα της Folli Follie, αλλά το κάνει το «αδερφάκι» του μαγαζιού στο νούμερο 1 της ίδιας οδού.

Από τις υπόλοιπες διευθύνσεις στη λίστα, στον αριθμό 25-27 της οδού Ferryquay Street βρίσκεται κατάστημα της αλυσίδας κοσμημάτων Bella Mia στη Βόρεια Ιρλανδία. Υπάλληλος της εταιρείας είπε ότι η η Folli Follie δεν είναι από τις μάρκες με τις υψηλότερες πωλήσεις στο Ντέρι, και πρόσθεσε πως στο μαγαζί υπάρχουν διαθέσιμα περίπου τρία ρολόγια, δέκα κολιέ και κάποια άλλα κοσμήματα της Folli Follie.

Συνεχίζοντας στην Ιρλανίδα, στην πόλη Sligo της Ιρλανδίας υπάρχει πράγματι ένα κατάστημα με την ονομασία Wehrly Brothers, το οποίο πουλάει προϊόντα της Folli Follie. Το ίδιο συμβαίνει και με κοσμηματοπωλείο στο Limerick.

Ερωτήματα προκαλούν και οι διάφορες «μονάδες» που εντοπίζονται στην λίστα:

Η στήλη σημειώνει ακόμη ακόμα πως η λίστα της Folli Follie περιλαμβάνει κάποιες περίεργες ομαδοποιημένες καταχωρίσεις, όπως 63 τοποθεσίες «Duty Free», που είναι πάνω από το 10% του συνόλου των σημείων πώλησης. Η μη λεπτομερής αναφορά είναι παράξενη, δεδομένου ότι ψηλότερα στη λίστα βρίσκονται ακόμη τρεις τοποθεσίες Duty Free και 13 σημεία πώλησης σε αεροδρόμια.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει πέραν των δημόσιων ανακοινώσεων για αυτό που περιγράφηκε ως «επίθεση κατά του σήματός μας Folli Follie και των μετόχων του ομίλου FF από μια ομάδα κερδοσκόπων, με σκοπό να βλάψουν την εταιρεία και τους μετόχους της».

Η QCM έχει μορφή. Το fund είναι μικρό, κάτω των 100 εκατ. ευρώ ενεργητικό υπό διαχείριση, αλλά αυξήθηκε κατά 17% πέρυσι, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των επενδυτικών του αποδόσεων. Στη δουλειά του στην Globo ακολούθησε παρόμοια πορεία: κοίταξε εκεί που η εταιρεία ισχυριζόταν ότι πουλούσε τα προϊόντα της και δείχνοντας τι βρήκε σε διάφορα σημεία.

«Δεδομένου ότι η Folli Follie χρειάζεται με διαφάνεια να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς του QCM αν πρόκειται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, η λίστα που παρουσίασε απέχει πολύ από το να είναι μια καλή αρχή», καταλήγει η στήλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα