Οι CEO που δεν καταλαβαίνουν από …κρίση

Η κρίση μπορεί να κατέστρεψε επιχειρηματίες κι επιχειρηματίες όμως κάποιοι όχι μόνο την …σκαπούλαραν αλλά μάλλον βγήκαν και κερδισμένοι. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ για παράδειγμα ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος CΕΟ στον κόσμο το 2012 κερδίζοντας 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με έρευνα της GMI, ο Ζούκερμπεργκ ήταν το «αφεντικό» που έβγαλε τα περισσότερα στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, αφού κέρδιζε περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Ο βασικός μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, αλλά τα περισσότερα από τα κέρδη του ήρθαν

από τις μετοχές του.

Ο Ρίτσαρντ Κίντερ, CEO και πρόεδρος της εταιρείας ενέργειας Kinder Morgan, είχε μισθό μόλις ένα δολάριο πέρυσι και πήρε μηδενικό μπόνους. Αλλά κέρδισε περισσότερα 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια από τις μετοχές του.

Οι μισοί από τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους CEO είναι και ιδρυτές των εταιρειών τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι διορισμένοι στη θέση.

Στο νούμερο τρία της λίστας ο Γκρέγκορι Μάφει, της Liberty Media, με κέρδη 391 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Τιμ Κουκ της Apple είναι πέμπτος με «μόλις» 140 εκατομμύρια δολάρια έσοδα.

Keywords
Αναζητήσεις
apivita ceo
Τυχαία Θέματα