Οδυσσέας Αθανασίου ( Lamda Development): Άνεμος αλλαγής για την επένδυση στο Ελληνικό

«Αφιερώνουμε πολύ χρόνο για να περιγράψουμε το πώς δεν κάνουμε κάποια πράγματα και μοιραζόμαστε τη φτώχεια μας αντί να συζητάμε πώς θα αξιοποιήσουμε τον αριθμό – ρεκόρ τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας και πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα για να είμαστε όλοι χαρούμενοι», ανέφερε κατά την ομιλία του στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, τονίζοντας ότι το θέμα στη χώρα μας είναι να κάνουμε μεταρρυθμίσεις που

υλοποιούνται και όχι μόνο ψηφίζονται.

Αναφορικά με το project στο Ελληνικό, που συνδέεται με 7 δις ευρώ κεφαλαιουχικές δαπάνες, ο κ. Αθανασίου εμφανίσθηκε σχετικά αισιόδοξος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αισθάνομαι ένα διαφορετικό περιβάλλον τις τελευταίες εβδομάδες. Νομίζω ότι η επένδυση όντως θα υλοποιηθεί. Υπάρχει άνεμος αλλαγής των αρμοδίων αρχών για να υλοποιηθεί».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν υπάρξει έγκριση του master plan εντός του επόμενου διμήνου από το ΣτΕ και έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μέχρι τον Νοέμβριο, στο πρώτο μισό του 2018 θα είναι δυνατή η έναρξη των εργασιών για τα πρώτα έργα αποψιλώσεων. «Στην περίπτωση αυτήν, κι αν όλα πάνε καλά, το 2021 το Ελληνικό πιθανότατα να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι τουριστικοί και εμπορικοί προορισμοί στο έργο», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε: «Ζούμε σε έναν όλο και πιο ανοιχτό κόσμο. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη. Αν αποκτήσουμε εμμονή με την προσέλκυση επενδύσεων, τότε μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χώρα κάτι τελείως διαφορετικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα