ΟΜΠΑΜΑ: Όχι άλλα θύματα στη Γάζα – Απειλές κατά της Ρωσίας για νέες κυρώσεις

(upd)Νέο διάγγελμα απηύθυνε στον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις σε Γάζα και Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για την αύξηση του

αριθμού των θυμάτων από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Ομπάμα χαρακτήρισε απαραίτητη την πρόσβαση στο σημείο συντριβής του μαλαισιανού Boeing, τονίζοντας ότι οι ρωσόφιλοι αντάρτες εμποδίζουν την έρευνα για την κατάρριψη του Boeing.

Η Ρωσία πρέπει να αλλάξει πολιτική στο ουκρανικό ζήτημα, προειδοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση το κόστος θα είναι μεγάλο.

Η συμπεριφορά των ρωσόφιλων αυτονομιστών είναι προσβλητική απέναντι στους νεκρούς του μοιραίου Boeing, πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

«Σοβαρή ανησυχία» εξέφρασε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων της σύγκρουσης στη Γάζα, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας είπε στον Νετανιάχου ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα ταξιδέψει σύντομα στο Κάιρο για να ζητήσει την άμεση παύση των εχθροπραξιών .

Αλλά και ο Μπαν Κι Μουν, έκανε ανάλογη δήλωση:

«Το Ισραήλ πρέπει να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να κάνει πολλά περισσότερα για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους πολίτες», ανέφερε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία στη Μέση Ανατολή με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ενώ ταξίδευα προς τη Ντόχα, δεκάδες άλλοι πολίτες, περιλαμβανομένων παιδιών, σκοτώνονταν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Σατζάγια. Καταδικάζω αυτήν την φρικτή ενέργεια», πρόσθεσε.

«Πάρα πολλοί αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν (…) ζουν συνεχώς στον φόβο» επεσήμανε ο ίδιος, ενώ υπογράμμισε ότι η «Γάζα είναι μια ανοικτή πληγή (και) εμείς πρέπει να σταματήσουμε τώρα την αιμορραγία».

Σήμερα, εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Με τα θύματα της πρωινής επιδρομής στη Ράφα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου έφθασε τους 485.

Keywords
Τυχαία Θέματα