Ομπάμα για το fiscal cliff: “Δεν θα παίξω το παιχνίδι του δειλού”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία για το “fiscal cliff” μπορεί να επιτευχθεί σε μια εβδομάδα, αν οι Ρεπουμπλικάνοι συμβιβαστούν στο ζήτημα των φόρων. Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς από το Κογκρέσο για να καταλήξει σε μια αναγκαστική συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνάντησης του με ανώτατα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, υποστήριξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι

στο Κογκρέσο πρέπει να αποδεχτούν ότι θα αυξηθούν οι φόροι για τους πιο πλούσιους Αμερικανούς.

“Έχουμε κάποιες κινήσεις τις τελευταίες μέρες μεταξύ κάποιων Ρεπουμπλικάνων, πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση ότι ίσως μπορούν να αποδεχθούν κάποιες αυξήσεις στους φόρους, εφόσον συνδυαστούν με σοβαρή μεταρρύθμιση στο σύστημα κοινωνικών επιδομάτων και με επιπρόσθετες περικοπές στις δαπάνες” σημείωσε.

“Αν πείσουμε την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων να αποδεχθεί αυτό το πλαίσιο, να αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα, τότε τα νούμερα δεν είναι τόσο μακριά” πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, επεσήμανε ότι δεν θα δεχθεί από το Κογκρέσο εκβιασμούς για το ζήτημα του δημοσιονομικού γκρεμού, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

“Δεν θα παίξω αυτό το παιχνίδι” υπογράμμισε.

Πηγή: euro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα