ΟΑΕΕ: Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή από 250 απολυμένους

Συνεχίζεται η κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του ΟΑΕΕ για δεύτερη ημέρα, από τους 250 απολυμένους εργαζόμενους του οργανισμού.

Οι συμβασιούχοι ζητούν από τη διοίκηση να δεσμευτεί ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την επαναπρόσληψή τους. Σύμφωνα με πηγές από τη γ.γ Κοινωνικής Ασφάλισης προκύπτει ότι οι περίπου 400 συμβασιούχοι

του ΟΑΕΕ, πρόκειται να αποκτήσουν τη δυνατότητα επαναπρόσληψης, όχι μόνο στον Οργανισμό, αλλά γενικότερα στο δημόσιο τομέα, μέσω ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση, λόγω της διετούς προϋπηρεσίας που έχουν σε θέσεις αιχμής, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.

Πάντως, συνδικαλιστές του Οργανισμού, που πίεζαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να επιστρέψουν οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους, κάνουν λόγο για δυσαναπλήρωτο κενό, αφού οι περισσότεροι από τους συμβασιούχους ήταν κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και κατάφερναν να στελεχώσουν έως και τα τμήματα απονομής συντάξεων.

Μάλιστα, από την στιγμή που οι συμβασιούχοι αποχώρησαν από την εργασία τους, τα εν λόγω τμήματα υπολειτουργούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα