Ο ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΠΛΑ ΑΞΙΑΣ 110 ΔΙΣ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ – ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΑΝΤΙΛΑ Η ΜΕΛΑΝΙΑ…

Συμφωνία ύψους 110 δισ. δολαρίων για εξοπλιστικά υπέγραψαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, στο πρώτο επίσημο ταξίδι του πρώτου στο εξωτερικό από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο.

Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απένειμε

στον κ. Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι αμυντικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στην Σαουδική Αραβία έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν «την κακή ιρανική επιρροή».Απευθυνόμενος δε στον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ζήτησε την διάλυση του ιρανικού «τρομοκρατικού δικτύου» και τον τερματισμό των ιρανικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Μετά από τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τραμπ θα επισκεφθεί το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία.

Η ΜΕΛΑΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΝΤΙΛΑ…

Ο βασιλιάς Σαλμάν καλωσόρισε τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ μόλις κατέβηκαν από το αεροπλάνο, με θερμή χειραψία.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, όπως και η κόρη του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα, τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία και καμία τους δεν φόρεσε μαντίλα, παρά τους αυστηρούς νόμους που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία για τις γυναίκες.

Το ίδιο είχαν κάνει στο παρελθόν και η Άνγκελα Μέρκελ, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η Τερέζα Μέι, η Μισέλ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα