Ο τουρισμός φέρνει την πρώτη νίκη στην ελληνική οικονομία – Μάχη για να πέσει ο ΦΠΑ στην εστίαση


“Οι αφίξεις στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο και θα φθάσουν σε επίπεδο ρεκόρ. Και το εισόδημα που θα αφήσουν οι τουρίστες δείχνει ότι θα είναι επίσης σε επίπεδα ρεκόρ. Θα είναι μία νίκη για τον τουριστικό κλάδο, που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και δημιουργεί εισόδημα που διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Οι επιδόσεις του τουρισμού θα είναι μία νίκη, αλλά και ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από το τούνελ, ότι βγαίνουμε από το τούνελ”.

Αυτό ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά

το βράδι της Τετάρτης από τη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι οι πρωταθλητές της οικονομίας μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι, όπως φαίνεται, πρόκειται να χαρίσουν στην οικονομία μία σημαντική νίκη.

Αναφερόμενος στον ΦΠΑ για την εστίαση, είπε ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να πετύχει μείωση.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του τουρισμού, είπε ότι “είσαστε οι πρωτονίκες, θα μας φέρεται μία πρώτη νίκη μετά από χρόνια κρίσης”.
Τη σημασία του τουρισμού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης που συνδέεται με την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση ανέδειξε στη δική της ομιλία η αρμόδια υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα