Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ Η…ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Μία είναι τελικά η κατάρα που συνοδεύει την Ελλάδα στην ιστορία της:

Η διχόνοια στις πιο κρίσιμες στιγμές στην οποία οδηγούν πρόσωπα και κόμματα με τις υπερβολές τους και τους πολέμους λάσπης που εξαπολύουν αναμεταξύ τους, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους πολίτες να κρίνουν νηφάλια και να πάρουν τις αποφάσεις που τους αφορούν.

Είναι δε τόσο μεγαλύτερη η λάσπη που σκορπούν, όσο σημαντικότερα είναι τα ξένα συμφέροντα που εξυπηρετούνται, εν γνώσει ή εν αγνοία των κομμάτων.

Αναφέρουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις

των τελευταίων ημερών:

Πρώτη περίπτωση, Α.Τσίπρας: Μιλώντας στην Κρήτη, ο Α.Τσίπρας, που διακρίνεται για τις ατάκες του, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους, θέλοντας να ενθουσιάσει το ακροατήριό του, είπε ότι «εμείς θα παίζουμε τη λύρα και θα κάνουμε τις αγορές να χορέψουν πεντοζάλη». Πήραν την ατάκα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, την αντέγραψαν τα ξένα και όλοι μαζί, κατέληξαν στο ανόητο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας είναι ένας ανεύθυνος νεαρός που οδηγεί την Ελλάδα στο γκρεμό, αφού αποφάσισε να τα βάλει με… όλο τον πλανήτη και να ξεκινήσει από την Κρήτη τη…μάχη με τις αγορές και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ποιός σοβαρός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι ο Αλέξης είναι ο άνθρωπος που θα διαλύσει την Ε.Ε. και θα αλλάξει τον ρού της ιστορίας;

Δεύτερη περίπτωση, Γιάννης Στουρνάρας: Στην πολυσυζητημένη πρόσφατη παρέμβασή του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επέλεξε να μιλήσει ανοικτά και να πει δημόσια όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε μαζί τους. Είπε λοιπόν ο Γ.Στουρνάρας με απλά λόγια την οικονομική αλήθεια: Αν η τρόικα δεν εγκρίνει την πληρωμή των οφειλόμενων από το δανειακό πρόγραμμα δόσεων στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων του δημοσίου, τα οποία θα αναγκαστούν να τα αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες, δεδομένου πως οι ξένες δεν θα είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν. Αν λοιπόν οι ελληνικές τράπεζες ξοδέψουν τη ρευστότητα που έχουν στα έντοκα γραμμάτια, αυτή η ρευστότητα θα λείψει από την πραγματική οικονομία και την αγορά. Με βάση αυτή την αλήθεια, θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις αποφάσεις τους, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Πήραν την ομιλία τα μέσα ενημέρωσης, την συνέδεσαν αμέσως με τις κόντρες κυβέρνησης –ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρική εκλογή και κατέληξαν στο ανόητο συμπέρασμα ότι ο Γ.Στουρνάρας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης…κομματάρχης του Σαμαρά! Τσίμπησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα και προφανώς , επειδή στελέχη του έχουν αποκτήσει το σύνδρομο της καταδίωξης, έβαλαν και την παρέμβαση Στουρνάρα στο ίδιο κάδρο με αυτό των δηλώσεων περί χρεοκοπίας του Άδωνι Γεωργιάδη και λοιπών.

Είναι δε τόσο το μένος ορισμένων που θέλουν να μπουν στην «αυλή» του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που …έρχεται, ώστε επιτίθενται στον Στουρνάρα ακόμα και …γιατί αναπνέει. Λησμονούν, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που σήμερα εμμέσως πλην σαφώς εκθιάζει τον πρώην Διοικητή Γ.Προβόπουλο (σ.σ. και καλά κάνει γιατί ο Πρόβόπουλος έκανε δουλειά σοβαρή στην Τράπεζα της Ελλάδος), του είχε σύρει τα μύρια όσα όταν κατείχε τη θέση του Κεντρικού τραπεζίτη.

Συμπέρασμα: Πρέπει σε αυτή τη χώρα να μάθουμε, όποια άποψη και να έχουμε, να ακούμε την αντίθετη άποψη χωρίς δαιμονοποιήσεις και λάσπες. Τον πρώτο λόγο σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να τον έχουν τα κόμματα.

BANKWARS

Keywords
Τυχαία Θέματα