Ο παγκόσμιος οργανισμός TiE επιθυμεί να ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα

15:38 3/7/2013 - Πηγή: BankWars

Σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιείται μέχρι και το απόγευμα το μονοήμερο bootcamp που συνδιοργανώνει ο παγκόσμιος οργανισμός επιχειρηματικότητας TiE με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Μέχρι και τις 4 το απόγευμα, 29 επιλεγμένες ελληνικές startups θα συνομιλήσουν, θα δικτυωθούν και θα δεχθούν συμβουλές από διακεκριμένους επιχειρηματίες και επενδυτές του παγκόσμιου αυτού δικτύου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bankwars.gr,

μετά την λήξη της σημερινής εκδήλωσης θα δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες για την δημιουργία ενός παραρτήματος του TiE στην Ελλάδα, ενσωματώνοντάς το στην μεγάλη επενδυτική και επιχειρηματική οικογένεια του TiE.

Σύμφωνα με τον Dr. Christian Tidona, γενικό διευθυντή του BioRN Cluster Management GmbΗ και υπεύθυνο του παραρτήματος του TiE στις Βρυξέλλες, η διαδικασία θα έχει ως εξής:15 πετυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες που θα δεχτούν να αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη του εν δυνάμει ελληνικού παραρτήματος θα υποβάλλουν αίτηση στην σχετική αρμόδια επιτροπή του TiE Global στην Σίλικον Βάλεϊ.

Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση του αντίστοιχου ελληνικού παραρτήματος.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού παραρτήματος, θα δοθεί η δυνατότητα σε επιλεγμένες startups να συμμετάσχουν στο Business Plan Competition του TiE στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή startups από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά παραρτήματα του TiE.

Σε περίπτωση ελληνικής νίκης στο Business Plan Competition στις Βρυξέλλες, η νικήτρια-ιες ομάδες θα μπορούν να συμμετάσχουν στο μεγάλο γεγονός του δικτύου TiE, το TiE Con που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Σίλικον Βάλεϊ.

Εκεί, ελληνικές startups, θα εχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους venture capitalists της Σίλικον Βάλεϊ.

Σημειώνεται ότι στο TiE Con, που γίνεται σε ετήσια βάση συγκεντρώνει παραπάνω από 3.500 άτομα, με την συμμετοχή startups απ’ όλες τις χώρες παραρτήματα του TiE σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα