Ο Ολυμπιακός στη μάχη του Final Four της Κωνσταντινούπολης – Στις 18:30 ο ημιτελικός με ΤΣΣΚΑ!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης! Στις 18:30, στο Σινάν Ερντέμ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρεθεί ξανά, 4η φορά τα τελευταία 6 χρόνια σε φάιναλ φορ, στο δρόμο των «ερυθρόλευκων» προς το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Θα κάνει το 4 στα 4 η

ομάδα του Πειραιά απέναντι στη ρωσική ομάδα του Έλληνα προπονητή Δημήτρη Ιτούδη; Το ΑΠΕ ? ΜΠΕ και το Πρακτορείο Sport σας βάζουν στο κλίμα του πρώτου χρονικά ημιτελικού! Που θα κριθεί ο νικητής, η ομάδα που στις 21 Μαϊου θα πάρει θέση στον τελικό απέναντι σε μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης Φενερμπαχτσέ;

Το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού είχε διαβάσει πολύ καλά την ΤΣΣΚΑ πριν καν αναχωρήσει η ερυθρόλευκη αποστολή από την Αθήνα, την περασμένη Τετάρτη (17/5). Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί πάνω 6-7 φορές αντίπαλοι τα τελευταία χρόνια εξάλλου. Το σκάουτινγκ από τους συνεργάτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχε ολοκληρωθεί πριν φτιάξουν βαλίτσες οι παίκτες του Ολυμπιακού. Εδώ, στην Κωνσταντινούπολη, μπήκαν απλώς οι τελευταίες πινελιές όσον αφορά το πλάνο.

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των ριμπάουντ στη διοργάνωση φέτος με 37,4 μέσο όρο. Η ΤΣΣΚΑ είναι 7η με 33,3 μ.ο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, σε κανονική περίοδο και πλέι οφ. Οι Ρώσοι, τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (87,61), με τους «ερυθρόλευκους» 4ους σε επιθετική παραγωγή (77,63). Είναι και πιο εύστοχοι! Στις βολές σουτάρουν με 82,15%, ενώ ο Ολυμπιακός με 73,69%. Στα σουτ τριών πόντων υπερέχουν επίσης από τους Πειραιώτες (40,2% έναντι 34,3%), αλλά και στα δίποντα (55,4% έναντι 51,38%). Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είναι 2οι καλύτεροι στο σύστημα αξιολόγησης (100.03), ενώ ο Ολυμπιακός είναι 4ος (86,49). Στα κλεψίματα η ΤΣΣΚΑ υπερέχει με λιγότερο από ένα μέσο όρο, όμως η ομαδικότητα αποτελεί τη δύναμή της, με 20,24 ασίστ μέσο όρο (15,20 ο Ολυμπιακός). Οι Ρώσοι, όμως είναι επιρρεπείς σε λάθη (1οι στη συγκεκριμένη κατηγορία (14,55 έναντι 12,74 του Ολυμπιακού).

Πέρα από τους αριθμούς, ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι αυτός ο νικητής, αν παίξει πιεστική και σκληρή άμυνα, με physical game, ώστε να αποσυντονίσει το επιθετικό παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Μεγάλης σημασίας μπορεί να αποδειχτεί ο τρόπος που θα σφυρίζουν οι διαιτητές, αν δηλαδή αφήνουν το σκληρό παιχνίδι ή αν θα σταματούν το χρόνο σε κάθε επαφή. Ο Ολυμπιακός ευνοείται στην περίπτωση που δεν εξαντλούν την αυστηρότητά τους. Η άμυνα, όμως δεν θα είναι αρκετή για να βρεθεί σε έναν 8ο τελικό Euroleague ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται τα μεγάλα σουτ των Σπανούλη, Πρίντεζη, Γκριν, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρη και Αγραβάνη. Απάντηση σε έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, τον Γάλλο διεθνή, Νάντο ντε Κολό, αλλά και τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος βέβαια προέρχεται από τραυματισμό και απραξία (αναμένεται ενημέρωση από την ΤΣΣΚΑ σχετικά με τη συμμετοχή του ή μη). Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι μία ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα σε φάιναλ φορ, όχι όμως και οι ψηλοί του σε μία σύγκριση με αυτούς της ΤΣΣΚΑ. Όλοι οι ξένοι του Ολυμπιακού που θα αγωνιστούν έρχονται για πρώτη φορά στην καριέρα τους στη γιορτή του μπάσκετ. Είναι λοιπόν άπειροι εν συγκρίσει με τον αρχηγό της ΤΣΣΚΑ Βίκτορ Κριάπα, Αντρέι Βορόντσεβιτς και Νικίτα Κουρμπάνοφ, οι οποίοι διαθέτουν τεράστια εμπειρία και σε εθνικό επίπεδο, με τη φανέλα της Ρωσίας (κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τον 28χρονο φόργουορντ Σεμέν Αντόνοφ). Ο Κάιλ Χάινς κατέκτησε ?back to back? τίτλους με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και τώρα θέλει να το επαναλάβει με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ! Όπως και ο Βρετανός σέντερ και ΝΒΑερ, Τζόελ Φρίλαντ, ο οποίος αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ για δεύτερη σεζόν φέτος. Μόνο ο Αμερικανός Τζέιμς Ογκάστιν είναι «σταχτοπούτα» από τη ρωσική front ? line. Και οι δύο ομάδες, έχουν βάθος στον πάγκο τους, άρα και πολλές αξιόλογες επιλογές στο rotation για τους δύο Έλληνες προπονητές, Γιάννη Σφαιρόπουλο και Δημήτρη Ιτούδη. Όποιος μπει στο παρκέ μπορεί να κάνει τη ζημιά! Κόρεϊ Χίγκινς και Ααρόν Τζάκσον έχουν βρει χημεία στην περιφέρεια με τους Ντε Κολό, Τεόντοσιτς και αποτελούν «πονοκέφαλο» για κάθε προπονητή.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει μπάτζετ φέτος 43 εκατομμύρια ευρώ και είναι η κάτοχος του τίτλου. Έμαθε να διαχειρίζεται την πίεση σε μεγάλους αγώνες και καταληκτικές φάσεις. Ο Ιτούδης εμφύσησε τη νοοτροπία του νικητή στην ΤΣΣΚΑ των έξι διαδοχικών φάιναλ φορ, ενός μόνο τίτλου, όμως. Έμαθε να νικά και τον Ολυμπιακό σε φάιναλ φορ; Θα γνωρίζουμε στις 20:00 απόψε!

Ο Ολυμπιακός δεν ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ! Εχει όμως παίκτες με καρδιά, «δολοφονικό ένστικτο», εμπειρία, βασικό κορμό αποτελούμενο από Έλληνες γηγενείς παίκτες και κυρίως τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη!

Πηγή: praktoreio-sport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα