Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠAO στο ΟΑΚΑ και πήρε το πάνω χέρι

23:58 3/6/2018 - Πηγή: BankWars

Ένας ψυχωμένος και καλά διαβασμένος Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο τελικό της σειράς, αφού κατάφερε να κάνει το break στο ΟΑΚΑ (75-65) να πάρει το προβάδισμα με 1-0 και να… κρατάει πλέον την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου!

Με εξαίρεση τα πρώτα 11 λεπτά όπου οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο ελέω… Τζέιμς με την διαφορά στο +10 (39-29) η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως

διαφορετική. Στα υπόλοιπα 29 λεπτά του αγώνα το σκορ έγινε… 46-26 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να παίρνει άριστα με… τόνο στην προετοιμασία του αγώνα. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν τις τύχες των τελικών στα χέρια τους αφού πήραν το πλεονέκτημα της έδρας βάζοντας τέλος και στο φετινό αήττητο του Παναθηναϊκού στην Basket League!

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εξουδετέρωση του Καλάθη από την άμυνα του Ολυμπιακού, αφού στο πρώτο μισό του αγώνα τον είχε περιορίσει στους 4 πόντους με 2/5 σουτ, 3 ασίστ και 2 λάθη. Την ίδια ώρα οι Παππάς, Λοτζέσκι, Ρίβερς, Γκιστ είχαν 0/7 εντός παιδιάς!

Με το ίδιο… διάβασμα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν κάτι παραπάνω από βιαστικός και επιπόλαιος. Αποτέλεσμα; Η διαφορά να φτάσει και στους επτά πόντους (38-45) στα μέσα της τρίτης περιόδου την οποία και μπόρεσαν να διατηρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» χάρη στην πολύ καλή τους άμυνα (40-47).

Και πάλι. Ο Ολυμπιακός είχε… την αντίδραση έτοιμη δια χειρός Στρέλνιεκς, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους στην τελευταία περίοδο έστειλε την διαφορά στους οκτώ πόντους (49-57 στο 32′ και 51-59 στο 34′). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισε με ανορθόδοξους τρόπους και συνεχόμενα σουτ να γυρίσουν το ματς, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Αντ’ αυτού οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και στο +9 (59-68 στο 36′) με αποτέλεσμα να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους στον πρώτο τελικό. Μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς το +11 για τον Ολυμπιακό (60-71) τρία λεπτά πριν από το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα