Ο Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα ανοίγει το “χορό” της τρίτης αξιολόγησης – Βλέπει Τσίπρα, Τσακαλώτο, Μητσοτάκη

Το καμπανάκι της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς θα χτυπήσει τη Δευτέρα στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, έρχεται στην Ελλάδα σε μια δύσκολη συγκυρία, που προκύπτει από τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία, όπου ο συνδυασμός των κομμάτων που θα συνεργαστούν με την Άγκελα Μέρκελ

στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, κάθε άλλο παρά ευνοεί…χάρες στην ελληνική πλευρά.

Η έλευση Ντάισελμπλουμ, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από το γεγονός ότι η θητεία του λήγει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018…

Ο κ.Ντάσελμπλουμ, θα συναντηθεί στις 13:15 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στις 15.00 θα έχει επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών και αμέσως μετά θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα, ο Ντέισελμπουμ θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist. Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο τόνισε ότι αναγνωρίζει πως η ελληνική οικονομία «πηγαίνει καλύτερα», αλλά πρόσθεσε ότι «προέχει να διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας και πως προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις τόσο κατά τη διάρκεια του προγράμματος όσο και μετά τον Αύγουστο του 2018».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία και μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε λήγει το πρόγραμμα στήριξης.

Ντάισελμπλουμ: Πάτε καλύτερα, εφαρμόστε όσα είπαμε – Σε εποπτεία για πολλά χρόνια

Keywords
Τυχαία Θέματα