“Ο Μ. Ντράγκι υποτιμά τον κίνδυνο αποπληθωρισμού”, λέει το Bloomberg – Απειλή Ιαπωνοποίησης στην ευρωζώνη

10:23 5/3/2014 - Πηγή: BankWars

Μπορεί ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ευρωζώνη δεν περνάει περίοδο αποπληθωρισμού και ότι η ΕΚΤ είναι σε επιφυλακή, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που ασκούν κριτική στην Διοίκηση της ΕΚΤ υποστηρίζοντας πως δεν έχει αντιληφθεί στη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg συγκρίνει την Ιαπωνία του 1998 με την ευρωζώνη του σήμερα και στέκεται στην αδυναμία του τότε Κεντρικού Τραπεζίτης της Ιαπωνίας Γιασούο Ματσουσίτα να προβλέψει την αιφνίδια κάμψη των τιμών που διήρκεσε τουλάχιστον για 15 χρόνια.

Το δημοσιεύματα αναφέρεται σε οικονομολόγους των Barclays, Morgan Stanley και JPMorgan Chase που θεωρούν πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κινδυνεύει να κάνει το ίδιο λάθος με τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, δηλαδή δημοσίως να υποβαθμίζει την απειλή του αποπληθωρισμού και, τελικά, να χρειαστεί να εισαγάγει ποσοτική χαλάρωση .

«Ο κίνδυνος μιας Ιαπωνοποίησης (Japanification) της ζώνης του ευρώ είναι υψηλός και αυξάνεται », δήλωσε στο Bloomberg ο Χοακίμ Φέλς , επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley στο Λονδίνο , ο οποίος διαβλέπει πιθανότητες 35% στο να υπάρξει αποπληθωρισμός.

Original article: “Ο Μ. Ντράγκι υποτιμά τον κίνδυνο αποπληθωρισμού”, λέει το Bloomberg – Απειλή Ιαπωνοποίησης στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα