Δεν τα βρήκαν Βαρουφάκης – Σόιμπλε – Έκαναν τη… διάγνωση, διαφωνούν στο φάρμακο!

07:21 8/6/2015 - Πηγή: BankWars

(upd)Διάσταση απόψεων υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

«Μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν, ότι υπήρξε κοινός τόπος ως προς τη δομή του προβλήματος, διαφορετική προσέγγιση ως προς το είδος της λύσης», όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Με

τον κ. Σόιμπλε είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση, σε φιλικό κλίμα”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το πέρας της συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν διαπραγματεύτηκε με τον κ. Σόιμπλε, αλλά συζήτησαν σε φιλικό κλίμα, συζήτηση η οποία θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο:

«Ο κ. Schaeuble και εγώ είχαμε μία μακρά, παραγωγική συζήτηση. Οι στιγμές είναι δύσκολες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για την Ευρωζώνη και είναι καθήκον των εκλεγμένων πολιτικών να αναλάβουν την ευθύνη σε υψηλό επίπεδο και να προσπαθήσουν να φθάσουν σε μία συμφωνία, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη συνοχή της Ευρωζώνης, για την ΕΕ», ενώ έκανε λόγο και για «ιστορικό καθήκον».

«Έχουμε κοινή αντίληψη για το πρόβλημα και ο σκοπός ήταν η προσπάθεια να επιτύχουμε μία από κοινού σχεδιασμένη και συμφωνηθείσα λύση στο αδιέξοδο, στο οποίο δυστυχώς βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η σημερινή συζήτηση θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ενίσχυση της διαδικασίας των τελευταίων ημερών, εβδομάδων μέχρι να καταλήξουμε σε μία τελική συμφωνία».

«Δεν διαπραγματευόμασταν. Θέταμε κοινό τόπο», απάντησε ο υπουργός ερωτώμενος εάν τέθηκε θέμα υποχωρήσεων από την ελληνική πλευρά.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκφωνήσει μία ομιλία και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο.

Η συνάντηση αυτή είναι κρίσιμη για τρεις λόγους:

-Πραγματοποιείται μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις Γιούνκερ – Τσίπρα .
-Πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Merkel, Hollande και Τσίπρα στις 10 Ιουνίου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής .
-Πραγματοποιείται μετά την συνάντηση των G7 και την παρέμβαση Obama ο οποίος ζήτησε λύση χωρίς να προκληθεί αστάθεια στις αγορές.

Το απόγευμα, ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Hans Boeckler, σε εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εν τω μεταξύ σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μαζί με τον κ. Τσακαλώτο στη βελγική πρωτεύουσα θα μεταβεί και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα