Ο Γ.Στουρνάρας πιέζεται και ετοιμάζει μικρές αλλαγές στους τόκους και στη ρύθμιση για τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα

“Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ εξετάζουμε την δυνατότητα ώστε ο οφειλέτης μονομερώς να μπορεί να εξοφλεί παραχωρώντας ακίνητο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δούμε ποιος είναι ο υποδοχέας» και πρόσθεσε «για τα κενά διαμερίσματα. Το ακούω το επιχείρημα όμως αυτή την ώρα υπάρχει αβεβαιότητα. Υπάρχει κόστος; Ποιο είναι αυτό; Τι σημαίνει ξενοίκιαστο; Δεν ξέρω ποιο είναι το κόστος και επιφυλάσσομαι, πρέπει να το δούμε». Αυτή είναι η νέα

παρέμβαση Στουρνάρα στη Βουλή, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πνεύματα των βουλευτών που αντιδρούν έντονα σε διατάξεις των νόμων που θα ψηφιστούν.

Νωρίτερα, υπήρξε κλειστή σύσκεψη μεταξύ του υπουργού και βουλευτών της ΝΔ κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς που έχει σηκώσει θύεελλα αντιοδράσεων για τους τόκους που επιβάλλει σε όσους καθυστερούν να εξοφλήσουν τις οφειιλές τους προς την Εφορία.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ήδη ψηφισμένη παρα ταύτα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωσή της με μείωση των τόκων.

Original article: Ο Γ.Στουρνάρας πιέζεται και ετοιμάζει μικρές αλλαγές στους τόκους και στη ρύθμιση για τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα