ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: “ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ” – Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

01:08 2/1/2015 - Πηγή: BankWars

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

[UPD] Mε την φράση “Πάμε” ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο Μουσείο Μπενάκη, όπου παρουσιάζει την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου

τόνισε ότι το νέο κόμμα θα έχει καθαρό πολιτικό στίγμα και όραμα, ενώ υπογράμμισε ότι “δεν ξεκινάμε από την αρχή, αλλά στηριζόμαστε στις αξίες και στις αρχές μας”.

“Μας εμπνέουν οι αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού”, είπε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου.

“Η διακήρυξη μας είναι απολύτως σαφής και καθαρή. Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους θέλουν να αυθαιρετούν χωρίς να λογοδοτούν, απένταντι στη συντήρηση, στον νεοφιλελευθερισμό και στις νέες ανισότητες που παράγει”, σημείωσε

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι “χρειαζόμαστε την επανάσταση του αυτονόητου που βασίζεται σε μια αλήθεια, ότι η Ελλάδα μπορεί”. “Θα παλέψουμε η χώρα μας να δημιουργήσουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο, που δεν θα μας το επιβάλλει κανείς”. ανέφερε και πρόσθεσε.

“Μόνο έτσι θα δούμε ανάπτυξη και δουλειά για τους νέους ανθρώπους”, τονίζοντας ότι το σχέδιο του στηρίζεται στο τρίπτυχο “Απελευθέρωση – Ανθρωπιά – Ανάπτυξη”.

“Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε στη συνέχεια τους πέντε λόγους που δημιουργείται το νέο αυτό κόμμα. Ως πρώτο λόγο ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα και ηγεσίες που βάζουν πρώτα τους πολίτες, χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό και προσωπικό κόστος.

Δεύτερον, γιατί είναι αναγκαία η εκπροσώπηση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων που σήμερα υπερασπίζονται την επανάσταση του αυτονόητου.

Τρίτος λόγος, γιατί υπάρχει η ανάγκη για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.

Ως τέταρτο λόγο ανέφερε για τις αλήθειες που πρέπει να ακουστούν, ενώ ως πέμπτο λόγο είπε ότι θα πρέπει να δοθεί φωνή στους πολίτες που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, έτσι ώστε να έχουν φωνή, αναφέροντας ως παράδειγμα το δημοψήφισμα.

“Όσοι μιλούν για διάσπαση εμείς του απαντάμε την λύτρωση και την επανάσταση του αυτονόητου”. είπε και συμπλήρωσε ότι “η νέα αυτή αρχή δεν είναι υπόθεση ενός αλλά πολλών”.

“Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν. Στη σιγουριά της επανεκλογής. Η σίγουρη βουλευτική έδρα”, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και να αναλάβει πρωτοβουλίες ρήξης με το κατεστημένο.

Πλήθος – Έμβλημα – Όνομα

«Κίνημα – Δημοκρατών Σοσιαλιστών» είναι η ονομασία του νέου κόμματος του Γ.Παπανδρέου.
Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νίκος Παπανδρέου, Κοππά Μαριλένα.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Με συνθήματα όπως «το κίνημα φουντώνει το κίνημα νικά να πεσει η δεξιά», «Γιωργο, προχωρά, σε θελει όλη χώρα», «το Μπενάκη είναι μικρό, δεν χωράει το λαό» και «Γιώργο, μαζί θα γράψουμε ιστορία» οι οπαδοί του νέου κόμματος ζέσταιναν την ατμόσφαιρα περιμένοντας να ξεκινήσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Πολλά είναι και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δίνουν το παρών στο νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου. Στο Μουσείο Μπενάκη βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Θάνος Μωραΐτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Αντρέας Φούρας, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Γρηγόρης Βιώτης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μανώλης Στρατάκης, η στενή συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που μόλις χθες παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ “ΣΕΙΣΜΟΣ” ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ … “Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα”, τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας νέο κόμμα το οποίο θα ανακοινώσει το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Μπενάκη. Μιλά για την ανάγκη, “Ελληνικού Σχέδιου” υπέρβασης της κρίσης με Θεσμούς που λειτουργούν και τον πολίτη συμμέτοχο.

“Η Ελλάδα δεν θα υπερβεί την κρίση εάν δεν αλλάξει οριστικά με σχέδιο και θεσμούς”, τόνισε. “Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες (…) Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος” πρόσθεσε.

“Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής” είπε ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

«Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα. Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.

Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα “Ελληνικό Σχέδιο” και Θεσμούς που λειτουργούν – με τον πολίτη συμμέτοχο. Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο – που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη,
Πάμε».

Από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρώτοι απάντησαν ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και ο ένας εκ των εκπροσώπων του νέου κόμματος και αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Λάρισα, ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος κατά πληροφορίες θα πολιτευθεί στην Αθήνα, και ο Συμεών Κεδίκογλου για την Εύβοια. Στο προσκλητήριο Παπανδρέου απάντησε θετικά και ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε, ήδη, την απόφασή του να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσει τον πρώην πρωθυπουργό και αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας. Στην Ξάνθη αναμένεται να είναι υποψήφιος ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ενεργό αλλά αθέατο ρόλο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων παίζει ο Δημήτρης Ρέππας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Έτοιμο να κάνει …πρεμιέρα είναι το νέο κόμμα που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο, ενώ αύριο σε κεντρική εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ιδρυτική διακήρυξη.

Η ανακοίνωση θα γίνει φυσικά από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.

Τι γράφουν οι F.T.

«Μπαλαντέρ» των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Finacial Times των Γιώργο Παπανδρέου .

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και γόνος πολιτικής δυναστείας, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της χώρας με δικό του κόμμα και σύμφωνα με συνεργάτες του το κόμμα θα οργανωθεί και θα λειτουργήσει «εντός των επόμενων δύο ή τριών ημέρων».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν πως το κόμμα του κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να λάβει ποσοστό ακόμα και 4-5% στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, παίρνοντας με το μέρος του ένα μικρό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκδήλωση

Η εκδήλωση για την δημιουργία του νέου κόμματος, από τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ, θα γίνει το Σάββατο.

Ποιοί πάνε με τον Γιώργο

Οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι ραγδαίες μετά και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΣΥΡΙΖΑΔΗΜΑΡ η οποία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει για τις κινήσεις της.

Μέχρι στιγμής κανείς δε γνωρίζει με σιγουριά ποιοι θα βρίσκονται στην ηγετική ομάδα της νέας κίνησης. Ωστόσο υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ της κίνησης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές Θ. Μωραΐτης(Αιτωλοακαρνανία), Φ. Σαχινίδης (Λάρισα) , Κ. Τριαντάφυλλος (Χίος), οι πρώην υπουργοί Γ. Πεταλωτής και Σ. Ξυνίδης είναι στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου και αναμένεται να κατέβουν υποψήφιοι με το νέο κόμμα. Σε συζητήσεις είναι το νέο κόμμα και με τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη. Η διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπανδρέου Ρ. Βάρτζελη επικοινωνεί με βουλευτές και πολιτικές κινήσεις διερευνώντας την προοπτική συνεργασιών.

Στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων συμμετέχουν με προτάσεις και οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη πρώην βουλευτές και πρώην στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών και πρώην δημάρχους σε όλη την επικράτεια. Ο Δ. Ρέππας συζητείται να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του νέου κόμματος. Υποψήφιος θα είναι και ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας Ν. Τσώνης.

Keywords
ομιλια, παπανδρεου, ομιλια, γιώργος παπανδρέου, φίλιππος πετσάλνικος, ρεγγίνα βάρτζελη, Καλή Χρονιά, παρουσιαση, ελλαδα, δημοψηφισμα 2015, νέα, πετσαλνικος, καρχιμάκης, ΠΑΣΟΚ, σηφουνάκης, ιδρυση, βουλη, εκλογες, λαρισα, αθηνα, ξανθη, ξυνίδης, times, δημοσκοπηση, συριζα, δημαρ, υπουργοι, κινηση στους δρομους, μυστικες δημοσκοπησεις, σεισμος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, εκλογες 2012, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, μιλα, βημα, δουλεια, ευβοια, ευχες, μουσειο μπενακη, πειραιως, σωκρατης, ωρα, times, αξιζει, ατμοσφαιρα, γινει, γιώργος παπανδρέου, γρηγορης, δηλωση, δικη, δοθει, δωσει, εμβλημα, εγχειρημα, ειπε, υπαρχει, ιδιο, ιδρυση, υποθεση, καρχιμάκης, κομμα, λυτρωση, λογο, μικρο, μπενακη, ξεκινημα, ξυνίδης, ομαδα, παντα, ονομα, οραμα, ουσιαστικα, οφελος, παρουσιαση, πεταλωτης, ρεγγινα, ρεγγίνα βάρτζελη, ρεππας, ρολο, σαφης, σαχινιδης, σαββατο, σιγουρη, συνεχεια, συντηρηση, σηφουνάκης, συμβολα, σπιτι, στιγμα, συνθηματα, σχεδιο, φυσικα, φοντο, φωνη, δημητρης, χωρα, πληροφοριες, ροδο, σκηνη, θανος, θετικα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα