Ο Γ.Δραγασάκης “βλέπει” δρομολόγηση λύσης στο Eurogroup

«Στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση ή δρομολόγησή της σε τακτό χρόνο», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, ο οποίος έθεσε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση «ένα και σαφές» ερώτημα. «Στα επίδικα ποια θέση παίρνουν; Συμφωνούν με παράλογες απαιτήσεις;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δραγασάκης

παρατήρησε ότι πλέον, οι αποκλίνουσες επιδιώξεις ανάμεσα σε μέρη των δανειστών είναι παραπάνω από προφανείς. «Η Γερμανία θέλει το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητεί κι άλλη μείωση χρέους. Ο κ. Σόιμπλε αρνείται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει αντιφάσεις των δανειστών», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι δεν θα πληρώνουν όσοι έχουν δυνατότητα. Η χώρα είναι σε κρίση και χρεοκοπία και πρέπει να συμβάλλουν περισσότερο όσοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα» είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτό, τόνισε, θα πρέπει να πάρουν θέση, για το ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, όσοι στο εσωτερικό -όπως η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Στουρνάρας- κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστέρηση.

Για την παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του διέψευσαν απόλυτα τους καταστροφολόγους και τη ΝΔ, αφού «επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα και βελτίωση των οικονομικών μεγεθών».

Keywords
Τυχαία Θέματα