Ο Α.Τσίπρας πήρε το ¨παιχνίδι” πάνω του – Επαφή με Μέρκελ – Ντάισελμπλουμ – Οι πιθανές υποχωρήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε την Κυριακή ο πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται ότι παίρνει πάνω του τη διαπραγμάτευση, καθώς τα περιθώρια πλέον εξαντλούνται για την ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την
πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

O πρωθυπουργός είχε, επίσης, σήμερα συνομιλία και με τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο. Συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group. Μάλιστα, τη Δευτέρα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Brussels Group και θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Εόψει και τηςτηλεδιάσκεψης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουρού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις όπως:

Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότεραΜέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσειςΜείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεωνΕπιβολή ειδικού φόρου για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιάΠροώθηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στη στήριξη του ασφαλιστικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα