Ο Α.Τσίπρας άφησε τους 300 της Βουλής και πήγε στους 10.000 διαδηλωτές…

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση από τη Βουλή κατευθύνθηκαν προς την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

και μίλησε στους συγκεντρωμένους , κάνοντας λόγο για έγκλημα που συντελείται μέσα στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα να συζητηθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών και αυτό ενώ την είχε αποδεχθεί για να ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση. Στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη σειρά νομικίστικων επιχειρημάτων. Δεν λογαριάζει το Σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία ούτε τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις και τις εργατικές σχέσεις την ώρα που δίνει τα πάντα στις τράπεζες. Αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αλλά θα επανέλθουμε και θα λάβουμε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στην κυβέρνηση των εθελόδουλων στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία».

Από τις 18:30, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο (ΤΕΕ), Εργατικό Κέντρο Αθηνών (ΕΚΑ), οι σύλλογοι Φαρμακοποιών (ΠΦΣ), καθώς και άλλοι φορείς και οργανώσεις πραγματοποιούν συλλαλητήρια και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Στις συγκεντρώσεις έδωσαν το παρόν περί τους 10.000 πολίτες .

Παράλληλα, από τις 19.00 στην Ομόνοια πραγματοποιεί συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, ενώ τώρα κατευθύνεται προς το Σύνταγμα.

Νωρίτερα, η ΓΣΒΕΕ σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούσε τους βουλευτές να πουν όχι στο πολυνομοσχέδιο και σε ψήφισμά της υπογραμμίζει ότι και αυτό το νομοσχέδιο «αποτελεί ακόμα ένα θεμέλιο στην εφαρμοζόμενη πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στην μείωση των συντάξεων, στην διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην απομύζηση των εισοδημάτων από την υπερφορολόγηση, σε όλα εκείνα δηλαδή, που έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο 250.000 επιχειρήσεων, στο 30% την ανεργία, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, στην φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνία».

Η ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της :

1. Στο εξοντωτικό φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον με τα εξωφρενικά πρόστιμα των άπειρων νομοθετικών διατάξεων, που δυστυχώς εξακολουθούν να διατηρούνται και με το σημερινό πολυνομοσχέδιο και οδηγούν με ακρίβεια στον αφανισμό των ΜΜΕ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Διεκδικεί :

α) Κατάργηση του Νόμου για την φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ.

β) Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου.

γ) Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων, των αναγκαστικών εισπράξεων οφειλών – προσωποκρατήσεων.

δ) Αποποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων

ε) Θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις

στ) Νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς φορείς

ζ) Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα

η) Επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων

2. Στη μετατροπή των φαρμακείων σε super market υγείας

3. Στην απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγαθών (ψωμί, γάλα, ελαιόλαδο), του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης

4. Στην υποβάθμιση της συγγραφικής δραστηριότητας και τον πολιτισμικό μεσαίωνα που επιβάλλεται μέσα από την κατάργηση στην ενιαία τιμή των βιβλίων

5. Στην εμμονική ρύθμιση για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων για όλο το χρόνο που είναι καταστροφική για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

6. Στην κατάργηση των εισφορών υπέρ δράσεων για την κατάρτιση ανέργων και καταπολέμηση ανεργίας

7. Στην καθετοποίηση της αγοράς καυσίμων

8. Στον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται σε μια περίοδο πλήρους απραξίας της αγοροπωλησίας ακινήτων και επαναφορά των εμπορικών μισθώσεων στις προηγούμενες ρυθμίσεις

9. Στη μετατροπή των ανέργων και των αστέγων σε κυνηγούς εφάπαξ μερίσματος και κουπονιών επιβίωσης

10. Στην πλήρη παράδοση της μεταφοράς προσώπων κα αγαθών (ταξί, φορτηγά) στις πολυεθνικές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Original article: Ο Α.Τσίπρας άφησε τους 300 της Βουλής και πήγε στους 10.000 διαδηλωτές….

Keywords
Τυχαία Θέματα