Οι ξενοδόχοι ροκανίζουν το κλαδί που κάθονται – Αίσχος με τις αυξήσεις τιμών στα νησιά

Την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ο τουρισμός είναι ο νούμερο ένα κλάδος – ελπίδα για την ανάπτυξη, οι ξενοδόχοι βρήκαν την ευκαιρία να αυξήσουν τις τιμές στα νησιά περιμένοντας πως στην χώρα φέτος θα φτάσουν πάνω απο 19 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό, αριθμός ρεκόρ.

Ξέχνουν όμως όλοι πως η αύξηση του τουριστικού ρεύματος δεν επήλθε επειδή ομόρφηνε ξαφνικά η χώρα αλλά επειδή λόγω κυρίως της κρίσης προσφέρονται καλύτερες τιμές. Οι ξενοδόχοι λοιπόν σήκωσαν τις τιμές ξεχνώντας:

Πρώτον,
τους Έλληνες πελάτες τους τα εισοδήματα των οποίων δεν επιτρέπουν να πληρώνουν τα …μαλλιοκέφαλά τους για διακοπές καιΔεύτερον, οι ξένοι, μέσω των γνωστών ιστοσελίδων, βρίσκουν εντυπωσιακά χαμηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία

Άρα, καταφένουν να διώξουν τους Έλληνες προσελκύοντας τον πολύ φθηνό ξένο τουρισμό αλλά και τους πολύ πλούσιους του εξωτερικού.

Πολύ σωστά παρενέβη ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και σύμφωνα με πληροφορίες του τόνισε ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές (δείτε πως σχολίασε ο κ. Ανδρεάδης το τηλεφώνημα, εδώ).

Επ’ αυτού του ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.

Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Ανδρεάδης και οι άλλοι ξενοδόχοι να πάρουν το μήνυμα τώρα που είναι ακόμη νωρίς γιατί αλλιώς και ο τουρισμός από το εξωτερικό θα είναι μειωμένος του χρόνου και οι Έλληνες δεν θα πατήσουν στα ξενοδοχεία τους.

Προκοπή και, πολύ περισσότερο, ανάπτυξη με …αρπαχτές δεν γίνεται.

Το “ανεξάρτητο” κρατίδιο της Μυκόνου – Δείτε τιμές!

Οκτακόσια ευρώ για ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο τέταρτης κατηγορίας. Εξήντα ευρώ για ένα φιλέτο σε κοσμικό εστιατόριο του νησιού. Σαράντα ευρώ η ξαπλώστρα. Είκοσι ευρώ για ένα κοκτέιλ. Πληρότητα που αγγίζει το 70% για τον Ιούνιο και το 100% για τον Αύγουστο. Μεγάλα deals και συμφωνίες για αγοραπωλησίες σε σπίτια και εκτάσεις, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Πριβέ πάρτι, συναυλίες και κοσμικές εκδηλώσεις με τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου.

Οι εικόνες που περιγράφουμε δεν αφορούν το Μόντε Κάρλο αλλά την Ελλάδα της κρίσης, και δη το ανεξάρτητο οικονομικά «κρατίδιο» της Μυκόνου, το νησί των Κυκλάδων που κινείται στους δικούς του ρυθμούς. Οι λέξεις «ανεργία» και «λουκέτο» παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστες στους κατοίκους του.

Στο Νησί των Ανέμων το χρήμα ρέει άφθονο, καθώς ο κινητήριος μοχλός της τοπικής οικονομίας, ο τουρισμός, εκτοξεύει τον τζίρο σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ, μαζί φυσικά και τις τιμές, που για τους περισσότερους από εμάς θεωρούνται απλησίαστες.

Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Μυκόνου «Φλώρα» και «Κύματα» χρεώνουν αντίστοιχα 600 και 880 ευρώ τη βραδιά. Σε ταυτόχρονη αναζήτηση τουριστικού καταλύματος στο Μόντε Κάρλο διαπιστώνει κανείς ότι η διαμονή στο πολυτελές «Monte-Carlo Bay Hotel and Resort» σε dοublex σουίτα με θέα τη θάλασσα κοστίζει όσο ένα δωμάτιο σε τέταρτης κατηγορίας ξενοδοχείο στο κέντρο της Μυκόνου.

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν οι ανεξάρτητες βίλες, όπου και εκεί οι τιμές εκτοξεύονται κυριολεκτικά στα ύψη. Οσοι ιδιοκτήτες τολμήσουν να κινηθούν σε λογικά επίπεδα αμέσως δέχονται την παρέμβαση των μεσιτών που παρακολουθούν τις τιμές μέσω των sites. Θεωρούν ότι για ένα σπίτι 120-150 τ.μ. έξω από τη Χώρα, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και πέντε με έξι άτομα, η τιμή δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από 600 ευρώ τη βραδιά.

Original article: Οι ξενοδόχοι ροκανίζουν το κλαδί που κάθονται – Αίσχος με τις αυξήσεις τιμών στα νησιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα