Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ – Μήνυμα αισιοδοξίας για χρέος – επενδύσεις

Βέβαιος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.

Μάλιστα, αστειευόμενος(;), είπε ότι «είναι τόσο θετικά τα μηνύματα που έχουν φτάσει στον

ίδιο, που θα αναγκαστεί να φορέσει και γραβάτα», θυμίζοντας παλαιότερη δήλωσή του, όταν είχε πει ότι θα φορέσει γραβάτα αν πετύχει διαγραφή μέρους του χρέους.

Ο Πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε τι περιμένει η κυβέρνηση, ούτε τι έχει ο ίδιος πληροφορηθεί και θα είναι -όπως είπε- τόσο θετικό. Σημείωσε όμως ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, «θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι».

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για σοβαρές και πολλές επενδύσεις που θα φτάσουν στη χώρα αμέσως μετά, διότι το έδαφος έχει στρωθεί.

Δια παν ενδεχόμενο, πάντως, πρόσθεσε πως προτιμά να περιμένει την έκβαση της διαπραγμάτευσης (για το χρέος) διότι “έχουν δει πολλά τα μάτια μας”. Και προέβλεψε ότι “θα είναι μεγάλη” η νύχτα της 22ας Μαϊου που θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Για τον Αλέξη Τσίπρα ένα κομβικό σημείο στην διαπραγμάτευση είναι το ύψος και η διάρκεια των πλεονασμάτων. Όπως είπε ο Σόϊμπλε επιθυμεί να είναι 3,5% για το διάστημα 2018-2028 “ενώ εμείς θέλουμε μικρότερα για λιγότερο”.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια λέγοντας ότι καλωσορίζουμε και τη ΝΔ στην λογική των αντίμετρων. Βέβαια, είπε, όταν εμείς δίναμε αντίμετρα το Δεκέμβριο στους χαμηλοσυνταξιούχους δεν στήριξε.

“Είναι ενδιαφέρον ότι η ΝΔ φέρνει τροπολογία για τα αντίμετρα ενώ λέει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Κι εγώ λέω ότι αν δεν πάρουμε το χρέος τότε δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή ενέχει αυτονόητα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα