Ντράγκι: Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα – Δεν υπάρχει διορία για το ELA


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στηρίζει την Ελλάδα και θα συνεχίσει να το κάνει δήλωσε ο διοικητής Μάριο Ντράγκι, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΤ έχει χορηγήσει στην Ελλάδα 110 δισ. ευρώ.

Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα συμβεί σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, υπογράμμισε ο Ντράγκι.

«Κάθε

απάντηση για τα όρια χρήσης του ELA από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης κατά της διάρκεια της επεισοδιακής συνέντευξης τύπου.

Όσον αφορά το ζήτημα της επαναφοράς της εξαίρεσης (waiver) για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων (collateral) στο ευρωσύστημα, επανέλαβε πως η ΕΚΤ πρέπει να δει μια αξιόπιστη προοπτική για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Για την έρευνα που διεξάγει η Κομισιόν σχετικά με την αναβαλλόμενη φορολογία (DTA) σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, τόνισε ότι δεν γνωρίζει πολλά πράγματα και ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να παρέμβει. Τόνισε ωστόσο ότι Θα πρέπει να υπάρχουν εναρμονισμένοι κανόνες σε όλη την Ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι ο Ντράγκι δέχθηκε επίθεση από διαδηλώτρια κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός και η συνέντευξη συνεχίστηκε κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα