Ντράγκι: Άγνωστο το χρονοδιάγραμμα ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο QE

Δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο Ντράγκι στην απαντητική επιστολή που απέστειλε στον έλληνα ευρωβουλευτή επισημαίνει

ότι στις 22 Ιουνίου η κεντρική τράπεζα επανέφερε το waiver για τις ελληνικές τράπεζες, επιτρέποντάς τους έτσι να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότησή της. Για να γίνει αυτό ελήφθη υπόψη η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και αναγνωρίστηκε η δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του ESM.

Τότε, υπενθυμίζει, υπέδειξε ότι μπορεί να εξετάσει τη συμμετοχή τίτλων έκδοσης Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων QE σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού ληφθεί υπ’ όψιν η πρόοδος που θα γίνει στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, περιλαμβανομένης και της εκτίμησης του Διοικητικού Συμβουλίου της για το θέμα.

Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικούς χρέους είναι ακόμη υπό εξέταση, συνεπώς η ανάλυση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους καθίσταται προς το παρόν, αδύνατη, εξηγεί.

Συνεπώς, καταλήγει, «το χρονοδιάγραμμα ένταξης των ελληνικών ομολόγων δεν μπορεί, σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, να προσδιοριστεί επακριβώς».

Keywords
Τυχαία Θέματα