“Νταβατζής” στο Αιγαίο το “παίζει”η Τουρκία – Μπλοκάρει πλοία του ΝΑΤΟ – Απαγορεύει προσγείωση στη Μυτιλήνη!

23:39 1/3/2016 - Πηγή: BankWars

Η Τουρκία το “παίζει” νταβατζής στο Αιγαίο και…της βγαίνει! Δύο τελευταία γεγονότα το δείχνουν:

Πρώτο: Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή των Βρυξελλών, τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Αιγαίο για να παρακολουθούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας

δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στα τουρκικά χωρικά ύδατα, διότι η Άγκυρα δεν έχει δώσει την έγκρισή της! Οι τουρκικές αρχές «ζήτησαν από τον Γερμανό διοικητή να πάει στην Άγκυρα για να καθοριστεί η ζώνη όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί» η δύναμη του. Όπως σημειώνεται, παρά τα αιτήματα που υπέβαλε η γερμανική διοίκηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο «οι Τούρκοι αρνήθηκαν».

Δεύτερο: Η τουρκική κυβέρνηση δεν επέτρεψε την προσγείωση κα απογείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν στην Μυτιλήνη, η οποία θα έφτανε στο νησί στις 6 Μαρτίου, καθώς όπως υποστηρίζει, ” πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη. ”
Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, θα έφτανε στις 6 Μαρτίου στη Μυτιλήνη και από εκεί θα απογειωνόταν με νατοϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στη γερμανική ναυαρχίδα «Βόννη», η οποία μετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που έχει καταπλεύσει στο Αιγαίο, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων και στον εντοπισμό των διακινητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Νταβατζής”, Αιγαίο, “πα’ιζει”η Τουρκία – Μπλοκάρει, ΝΑΤΟ, Μυτιλήνη,“ntavatzis”, aigaio, “pa’izei”i tourkia – blokarei, nato, mytilini