ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Σαφήνεια για το χρέος σήμερα, αποφάσεις το 2018

Το 2018 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ESM στο Λουξεμβούργο.

Σήμερα όπως τόνισε, θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το ελληνικό χρέος, η οποία αποτελεί πάγιο αίτημα του ΔΝΤ.

Ερωτηθείς

πόση θα είναι η δόση που θα πάρει η Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι το ύψος της θα είναι μέρος των σημερινών συζητήσεων και θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ερωτηθείς σχετικά με τις λεπτομέρειες μίας πιθανής ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Σήμερα, θα δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, το οποίο ζητά αυτή τη σαφήνεια, πώς θα κινηθούμε μετά, πώς θα διαμορφώσουμε την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους το επόμενο έτος», τόνισε προσθέτοντας:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία πώς θα διαμορφώσουμε, ποιος θα διαμορφώσει και πώς θα αποφασίσουμε μετά το συνολικό πακέτο, αυτή θα είναι η μορφή των συζητήσεων που θα έχουμε σήμερα. Δεν θα υπάρχει ένας αριθμός που θα προκύπτει από αυτό. Ο αριθμός θα υπάρχει μόνο στο τέλος του προγράμματος».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε τη συμφωνία του για μια συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, προσερχόμενος στην έδρα του ESM.

Η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα