Ντάισελμπλουμ – Ε.Ε: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά σημαντική πρόοδος – Στα 7 δισ. η δόση

Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας στις πληροφορίες του Reuters που έκαναν λόγο χθες για προκαταρκτική συμφωνία. Τόνισε ωστόσο, πως έχει γίνει όμως μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η συμφωνία για την β’ αξιολόγηση ενδεχομένως να περιλαμβάνει και την εκταμίευση της

επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ ανέφερε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται. «Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε η ίδια.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.

«Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, ενώ έτερος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».

Το Reuters έκανε χθες λόγο για προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από την Κομισιόν, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα