ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: «Δεν μπορούμε να δαπανούμε και να δανειζόμαστε στο δρόμο προς την Ανάσταση»

13:17 7/5/2013 - Πηγή: BankWars

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να μείνουν σε πορεία μείωσης δαπανών προκειμένου να αποκαταστήσουν τα δημοσιονομικά τους, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jeroen Dijsselbloem.

Ο Dijsselbloem, ο οποίος είναι επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ζήτησε από τις κυβερνήσεις να επιμείνουν στη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ πιέζει για δραστικές πολιτικές στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση των ιστορικών ποσοστών ανεργίας.

«Δεν μπορούμε να δαπανούμε και να δανειζόμαστε στο δρόμο προς την Ανάσταση», δήλωσε στο πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου

στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ζήτησε μια «ταχεία συμφωνία» στην εφαρμογή των ενισχυμένων κανόνων κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς και σχεδιασμό και εφαρμογή κοινών ρυθμίσεων για τις προβληματικές τράπεζες.

«Όσοι επωφελήθηκαν από την ανάληψη κινδύνων από τις τράπεζες» πρέπει να αναλάβουν και το κόστος αυτών των κινδύνων, τόνισε ο Dijsselbloem, σημειώνοντας πως οι καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 πρέπει να είναι πλήρως προστατευμένοι.

Τα σχόλιά του εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συζήτησης σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος στην περίπτωση κατάρρευσης μιας τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα