Ντάισελμπλουμ – Σαπέν προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα – Βλέπουν σύντομα Eurogroup

Το θρίλερ Ελλάδας – Δανειστών δεν έχει τέλος. Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ, σε νέες του δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μ. Σαπέν, είπε ότι “δεν έχω κάποια προθεσμία, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση κατεπείγοντος που μοιραζόμαστε όλοι. Πρέπει επομένως να δούμε εάν το Eurogroup θα γίνει την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο αυτήν που ακολουθεί”.

“Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να εργαστούμε μαζί με τους Θεσμούς και την ελληνική

κυβέρνηση”, ανέφερε, σημειώνοντας πως πως “είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία “, τονίζοντας, μάλιστα, πως “οι επόμενες ημέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εργαστούμε πάνω στο θέμα του ελληνικού χρέους”.

Αναφερόμενος στα νομικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ.Σαπέν δήλωσε: “Δεν απαιτούμε προφανώς η Ελλάδα να αλλάξει το Σύνταγμα (…). Ζητούμε να βρεθεί μια οδός σύμφωνη με το νομικό της σύστημα που θα επιτρέπει να προσδοθεί περισσότερη αξιοπιστία στις δεσμεύσεις της”.

Σημειωτέον πως νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντοναλντ Τουσκ διεμήνυσε πως “το Eurogroup πρέπει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα ημερών και όχι εβδομάδων”, ενώ είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Β.Σόιμπλε, ο οποίος ανέφερε ότι δεν “βλέπει” ανάγκη, αυτήν τη στιγμή, για τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. για την Ελλάδα.

Όχι Σύνοδο Κορυφής, αλλά ούτε Eurogroup δεν βλέπει για την Ελλάδα ο Ρέγκλινγκ.

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν σημειώσει επαρκή πρόοδο ώστε να δικαιολογείται μια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και να υπογραφεί η απελευθέρωση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

“Είναι αδύνατο” να πούμε εάν οι εκτιμήσεις της ΕΕ ή του ΔΝΤ για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα είναι οι πιο ακριβείς, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg TV ο επικεφαλής του ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα