Ντ. Μπακογιάννη: Κερδισμένη η Γερμανία από την ελληνική κρίση

“Η Γερμανία κέρδισε από την Ελληνική κρίση 45 δισεκατομμύρια ευρώ και, μέσω της όλης πολιτικής καθορισμού των τόκων, έδωσε στην Ελλάδα 15,2 δισεκατομμύρια”, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες σε ημερίδα της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών στο Βερολίνο.

Η κυρία Μπακογιάννη

εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ζήτησε περισσότερο χρόνο. Προειδοποίησε ακόμη για για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει ολόκληρη η Ευρωζώνη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης και ενίσχυσης του λαϊκισμού.

“Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και εσείς χρειάζεστε μια Ευρώπη που να είναι ενωμένη και όχι ο ένας μετά τον άλλο να αποχωρούν από το ευρώ. Τον Ιούνιο ελήφθησαν πολύ καλές αποφάσεις για την Ευρωζώνη, αλλά και εκτός αυτής. Πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν γίνεται να μείνουμε ακίνητοι”, δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη και τάχθηκε υπέρ των γρήγορων αποφάσεων, στην κατεύθυνση της πολιτικής και οικονομικής ένωσης. “Ή θα προχωρήσουμε μπροστά ως Ευρωπαίοι, ή θα γυρίσουμε πίσω. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο ίδιο σημείο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

σχετικά άρθραStandard & Poor΄s: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Εθνικής ΤράπεζαςΤο Νοέμβριο η λύσηΝέο «χτύπημα» του George Soros. στη ΓερμανίαΠρόταση ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ για να ζήσει ο ΕΟΠΥΥΠοιοί επώνυμοι στηρίζουν νέους επιχειρηματίεςΣτα φθηνά ανώνυμα γενόσημα επιμένει η τρόικα – Περικοπές 950 εκατ. Ευρώ στην ΥγείαΟ Πρωθυπουργός αισιοδοξεί…Κέρδη για τη Wall StreetΣτάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό το πρωΐΚαμπότζη: Απεβίωσε ο τέως βασιλιάς Νοροντόμ Σιχανούκ
Keywords
Τυχαία Θέματα