Ν.Παππάς: Όσοι διαδηλώνουν δεν είναι υποκινούμενοι – Όχι εκλογές – Γιατί επιμένει στα 4 κανάλια

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Ν.Παππά στο MEGA. Αποδοκίμασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν χαρακτηρίσει τους αγρότες φοροφυγάδες και είχαν παραλληλίσει τα τρακτέρ με τα τανκς ο υπουργός Επικρατείας, είπε όχι στις εκλογές, απέφυγε να βάλει “κόκκινες γραμμές” στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τις συντάξεις και υπεραμύνθηκε της “ρύθμισης” που επιχειρεί η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο.

Δεν είναι υποκινούμενοι όσοι διαδηλώνουν

Ο

υπουργός στηλίτευσε τις δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστόλου περί φοροφυγάδων αγροτών, λέγοντας πως “αν υπήρξε τέτοια δήλωση, την αποδοκιμάζω.”

Πρόσθεσε ωστόσο δεν πρέπει να “θεωρούμε ότι όλος ο κόσμος που διαδηλώνει είναι υποκινούμενος, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια.

Το ίδιο υποστήριξε και για τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη. “Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται παραλληλισμός με τα τανκς, αλλά ούτε να κλείνουν τα σύνορα” είπε, επισημαίνοντας όμως πως “πρέπει να αποφεύγονται ακραίες πράξεις όπως το “ντου” στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.”

“Πρέπει όλες οι τοποθετήσεις να είναι ψύχραιμες και να μην γενικεύουμε”, είπε ο υπουργός Επικρατείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης είπε πως οι θεσμοί δεν έχουν επιστρέψει με λεπτομερή κριτική πάνω στο λεπτομερέστατο σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως τόνισε μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης και όλοι οι πολίτες μεταφέρονται σε ενιαίους κανόνες.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε υπό την πίεση των δανειστών να δεχθεί περικοπή των υψηλών συντάξεων είπε πως “θα ήταν ανεύθυνο να περιγράψει κάποια γραμμή υποχώρησης”.

Όταν ερωτήθηκε για την ανισορροπία της ελληνικής πρότασης εις βάρος των νεότερων, ο υπουργός Επικρατείας την επιβεβαίωσε, αντιτείνοντας πως “Μοιραία, επειδή η τα χρήματα της σύνταξης σε ένα νοικοκυριό υποκαθιστούν την έλλειψη απασχόλησης. Άρα μια περικοπή στις συντάξεις θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία.”

Ερωτώμενος για το σενάριο εκλογών, ειδικά μετά τον υπαινιγμό του Πάνου Καμμένου, ο κ. Παππάς απάντησε πως “Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και κανένας λόγος να συζητιέται το ενδεχόμενο.”

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τέσσερις άδειες ρυθμίζει την αγορά καθώς περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα είναι βιώσιμοι.

Αρνήθηκε πως υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας, λέγοντας πως “σε ένα δημόσιο αγαθό, όπως οι συχνότητες, η πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει, αυτό είναι το μάθημα των τελευταίων 25 ετών.”

Ερωτώμενος για τον αριθμό των αδειών και γιατί δεν αφήνει η κυβέρνηση την αγορά να αυτορυθμιστεί, ο κ. Παππάς είπε πως “με όρους αγοράς έχουμε μη βιώσιμα σχήματα. Και τα δάνεια είναι σε διαδικασία ελέγχου. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα μέτρα ώστε η αγορά να εξορθολογιστεί.”

“Τα πανελλαδικά κανάλια είχαν ένα μέσο κόστος ετήσια από 30 ως 80 εκατομμύρια ευρώ. Η διαφημιστική πίτα έχει συρρικνωθεί από τα 600 εκατ. στα 180 εκατ. ευρώ.”

Επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τη διενέργεια διαγωνισμού, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χάσουν εργαζόμενοι τις δουλειές τους κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση – μη συγχωνεύσεων – η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500.

Keywords
Τυχαία Θέματα