Νίκος Δήμου: “Κάηκε” από τις αμπελοφιλοσοφίες για το “Άγιο Φως”

Όλα τα είχε η Ελλάδα για να …πλακώνονται οι Έλληνες στα καφενεία, το “Άγιο Φως” και η προέλευσή του της έμενε για να συνεχίσει την πορεία της προς …τα βράχια. Ο Νίκος Δήμου, παραιτήθηκε από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη , όταν διαπίστωσε ότι οι …αμπελοφιλοσοφίες του δεν έχουν πέραση στο κοινό και επιπλέον, βγάπτουν το νξεοσύστατο κόμμα.

“Σύντομη πολιτική σταδιοδρομία” είναι ο τίτλος του κειμένου το οποίο ανήρτησε στο ιστιολόγιο τoυ ο συγγραφέας και ανακοινώνει την παραίτησή

του, έπειτα από τις αντιδράσεις που προέκυψαν με τις δηλώσεις του για το «δήθεν Άγιο Φως».

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του Doncat ο Νίκος Δήμου τονίζει ότι από τη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης κράτησε αποστάσεις από το «αντικληρικό» κείμενο που έγραψε εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποστείλει την παραίτησή του.

«Έγραψα κάτι το αντικληρικόν, ξεσηκώθηκαν τα Μέσα και ο αρχηγός αναγκάστηκε να «κρατήσει αποστάσεις» (ή, όπως έγραψε άλλο Μέσο, «με άδειασε»). Κι εγώ, ως όφειλα, έστειλα την παραίτησή μου. Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή» αναφέρει ο κ. Δήμου και συνεχίζει: «Όχι πως είχα κανένα αξίωμα – σκέτο μέλος ήμουνα. Αλλά είχα αναγγελθεί με την πρώτη ομάδα, το όνομά μου είναι γνωστό και τα Μέσα με ταύτισαν. Κι έτσι βρήκαμε τον μπελά μας και εγώ και το κόμμα».

Τέλος ο κ. Δήμου αναφέρει ότι εξακολουθεί να στηρίζει το Ποτάμι και να πιστεύει στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω» καταλήγει.

Original article: Νίκος Δήμου: “Κάηκε” από τις αμπελοφιλοσοφίες για το “Άγιο Φως”.

Keywords
Τυχαία Θέματα