Νικητήρια αυλαία για τους Dealingers στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Στο επίκεντρο βρέθηκε η νεοφυής επιχειρηματικότητα (startups) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας η οποία έλαβε χώρα στις 15 και 16 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στις 14 Νοεμβρίου,  δόθηκε στο ξενοδοχείο Αthens Plaza, η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της διήμερης εκδήλωσης.

Το σύνολο των ομιλιών, ξένων και Ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και θεσμικών

παραγόντων αποτέλεσε την γέφυρα για την «μάχη» που έδωσαν συνολικά δέκα ελληνικές startups μπροστά στο κοινό και τους κριτές (για περισσότερα διάβασε και παλαιότερο άρθρο).

Οι ομιλίες

Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες ξένων επιχειρηματιών την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου. Από επιχειρηματίες του Ισραήλ και την Παλαιστίνη μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική,  ακούστηκαν “ιστορίες” επιχειρηματικότητας με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Το στίγμα που δόθηκε μέσα από τις ομιλίες είναι ότι η πρόκληση για την επιχειρηματικότητα είναι σαφώς η διεθνής οικονομική κρίση και ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο η έλλειψη εμπέδωσης μιας «κουλτούρας» της επιχειρηματικότητας ήδη από τα μαθητικά χρόνια.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζαν όμως και οι ιστορίες επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι ακόμη εδώ και μάλιστα θριαμβεύει και στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε εταιρείες όπως η  SciCo  η οποία έχει ως στόχο την εκλαϊκευση της επιστήμης μέσα από το θέατρο, το ντοκυμαντέρ και την διαδραστική μάθηση, την GAEA AE, κορυφαία εταιρείας παραγωγής αυθεντικών ελληνικών προϊόντων, την Upstream που αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις μάρκετινγκ με την χρήση της τεχνολογίας για τις εταιρείες, την Aventurine Α.Ε, της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα και την Vidyo μιας διακεκριμένης εταιρείας που αναπτύσσει ολοκληρωμένα προϊόντα βίντεο μέσω  Ίντερνετ.

Ο κ. Βερέμης, συνιδρυτής και πρόεδρος της Upstream τόνισε την ανάγκη εξωστρέφειας μιας νέας επιχείρησης αναφερόμενος επιπλέον στο «ελληνικό ταλέντο» και στην ανάγκη αξιοποίησής του. Για εξωστρέφεια μίλησε και ο κ. Φλάμπουρας, συνιδρυτής και αντιπρόεδρος της Aventurine Α.Ε, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά όταν αυτός και η ομάδα του έκαναν την στρατηγικής σημασίας επιλογή να μείνουν στην Ελλάδα και να μην ιδρύσουν την εταιρεία τους στην Νορβηγία, όπου η βιομηχανία παιχνιδιών είναι εξαιρετικά αναπτυγμένη, έκαναν, παρά τα φαινόμενα την σωστή επιλογή. Ο λόγος; Τα παιχνίδια που σχεδίασαν, με χαρακτηριστικό το Darkfall Online, τα εξήγαγαν κλείνοντας συμφωνίες  με μεγάλες εταιρείες της ασιατικής αγοράς.

Εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού περιβαντολλογικής εκπαίδευσης  «Οργάνωση Γη»  και του Athens Information Technology, μίλησε και ο κ. Πέτρος Κόκκαλης. Το τελευταίο αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στις νέες τεχνολογίες, το οποίο κατατάσσεται από την  Microsoft  στο 13% των καλύτερων ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων παγκοσμίως.

Το διαγωνιστικό κομμάτι

Την δεύτερη μέρα

Keywords
Τυχαία Θέματα