Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1

Με γκολ του Μασάντο στο 4′, Γκρέκο στο 80΄, και Μήτρογλου στο 82′, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3 -1 την Μονπελιέ στο στάδιο Καραϊσκάκη. Το γκολ για τους Γάλλους ο Μπελχαντά με πέναλτι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (74′ Φουστέρ), Αμπντούν, Γκρέκο, Μασάντο (87′ Φέισα), Μήτρογλου (90+2′ Λυκογιάννης).

Μονπελιέ

(Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπεγιά (46′ Σαρμπονιέ), Μουνιέ (62′ Τινάν), Καμαρά.

Με ένα σούπερ ξεκίνημα και ακόμα καλύτερο τελείωμα, ο Ολυμπιακός νίκησε με το εμφατικό 3-1 την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ και αγκαλιάζει την τρίτη θέση, και την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μονπελιέ και πήρε άλλη μια νίκη απέναντι στους Πρωταθλητές Γαλλίας.

Ιδανικό ξεκίνημα

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι και κατάφερε, καθώς “έτρεχε” το τέταρτο (!) λεπτό της συνάντησης να πάρει… κεφάλι στο σκορ με τον Μασάντο. Συγκεκριμένα, ο Γκρέκο έκανε φοβερή ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα μέσα στην περιοχή. Εκεί ο Αμπντούν με προβολή προσπάθησε να νικήσει τον Ζουρντέρν, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε και στη φάση μπήκε ο Μασάντο που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει καλύτερα το παιχνίδι ο Ολυμπιακός και έπειτα από 8 λεπτά είχε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα τέρμα. Ο Μασάντο, ήταν αρκετά δραστήριος και ορεξάτος, έκανε όμορφη μπαλιά στον Μανιάτη και εκείνος θέλησε να βρει τον Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο», που ήταν κοντά στη φάση, εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Μονπελιέ και έκλεψε την μπάλα. Όμως, το σουτ μέσα από την περιοχή που επιχείρησε το απέκρουσε ο Ζουρντέρν.

«Έπεσε»

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ “έπεσε” και έχασε την κατοχή, ενώ στο πρώτο 15λεπτο είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο. Αποτέλεσμα ήταν η Μονπελιέ να “ανέβει” και να πιέσει. Οι Γάλλοι έψαξαν την ισοφάριση, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε σε γενικές γραμμές καλά. Ωστόσο, το πρόβλημα φάνηκε πως υπήρχε στο κέντρο. Και αυτό, διότι, ο Θρύλος δεν μπορούσε να βγει σωστά στην επίθεση και ο τρόπος που το επιχειρούσε ήταν με βαθιές μπαλιές.

Το πέναλτι

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να πάρει ξανά τα ηνία του ματς. Να έχει δηλαδή τον έλεγχο και την κατοχή και να “ψάξει” το δεύτερο τέρμα. Στο 51’ μάλιστα, ο Αμπντούν βγήκε από τα αριστερά και η σέντρα που επιχείρησε για λίγο δεν πήγε στα πόδια του Μήτρογλου.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 53’ ο Γκρέκο έκανε φοβερή πάσα στον Μήτρογλου. Ο… πιστολέρο, μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή που είχε με τον τερματοφύλακα Ζουρντέρν. Ο διαιτητής Στραχόνια όμως δεν έδωσε τίποτα. Η φάση πάντως, θα… συζητηθεί.

Από εκεί και π

Keywords
Τυχαία Θέματα