Νίκη Κεραμέως: 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών

Σχέδιο ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών έχει καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ανακοινώσε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, όπως είπε η κυρία Κεραμέως, θα κατασκευαστούν 8.150 νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας, σε Κρήτη, Θεσσαλία, Έβρο, Δυτική Μακεδονία και Δυτική Αττική, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «άκρως επιτυχημένη» την επέμβαση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη

στου Ζωγράφου, σημειώνοντας ότι μπήκε τέλος σε ένα κραυγαλέο καθεστώς ανομίας που υπήρχε πολλά χρόνια και άλλοι εθελοτυφλούσαν.

Επίσης, ανακοινώσε ότι σε έναν μήνα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως το Γιέιλ, το Χάρβαρντ και το Κολούμπια, έρχονται στη χώρα μας για κοινά πρόγραμμα σπουδών, αγγλόφωνα προγράμματα, αλλά και ανταλλαγές καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών όλων των εποχών, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διόρισε 6.000 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή, ενώ έως τώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας.

Keywords
Τυχαία Θέματα