Νετανιάχου: Υπεύθυνο το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ, έχουμε στοιχεία για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ κατηγορεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, 200 με 300 σύμφωνα με αναφορές.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε. Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο

για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι η ισχυρότατη έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από μια αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλο αριθμό απωλειών με την παλαιστινιακή πλευρά να μιλά για εκατοντάδες νεκρούς.

Σε ανάρτηση που έγινε αργότερα στον επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής κυβέρνησης στο X παρατέθηκε βίντεο που δείχνουν την εκτόξευση πυραύλων από τη Γάζα και – κατά τα φαινόμενα- την πτώση ενός από αυτούς.

Ο εκπρόσωπος του IDF σημειώνει ότι «από την ανάλυση των συστημάτων του IDF προκύπτει ότι εξαπολύθηκε μπαράζ ρουκετών του εχθρού που πέρασε κοντά από το νοσοκομείο όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές που έχουμε, ο τρομοκρατικός οργανισμός της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι υπευθυνός για αυτή την αποτυχημένη εκτόξευση προς το νοσοκομείο».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΧΑΜΑΣ

Ο ηγέτης της  οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε απόψε ότι «η σφαγή στο νοσοκομείο ‘Baptist’ είναι ένα νέο σημείο καμπής και μια πλημμύρα που θα προστεθεί στην πλημμύρα της Αλ Άκσα». Ο Χανίγια χαρακτήρισε το Ισραήλ πλήρως υπέυθυνο για τα εκατοντάδες αθώα θύματα.

Ο ηγέτης της  οργάνωσης σε τηλεοπτικό του μήνυμα ανέφερε επίσης ότι οι Αμερικανοί που παρείχαν απεριόριστη κάλυψη στο Ισραήλ φέρουν την ευθύνη για τη σφαγή του νοσοκομείου Baptist”.

«Ο εχθρός δεν σέβεται τις αξίες, τους νόμους, τα έθιμα ή τις νομοθεσίες. Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι αυτές οι σφαγές θα καλύψουν την ηχηρή ήττα του ή θα ωθήσουν το λαό μας να παραδοθεί. Η αντίσταση συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι ο κατακτητής να εγκαταλείψει τη γη μας»

Keywords
Αναζητήσεις
netaniachou-ypefthyno-to-islamiko-kinima-tzichant-echoume-stoicheia--gia-ton-vomvardismo-tou-nosokomeiou-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα