ΝΕΡΙΤ: Έντονες αντιδράσεις για το πρώτο της σήμα

[UPD] Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ η οποία έκανε σήμερα την εμφάνιση της (με χρωματιστές μπάρες) στις συχνότητες 48 UHF και 52 της ψηφιακής πλατφόρμας της Digea.

«Το σήμα της ΝΕΡΙΤ εκπέμπεται παράνομα. Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση αναγνωρίζει μόνο την ΕΡΤ ως δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση και κανένα άλλο κανάλι πέραν της ΕΡΤ» υποστήριξε
ο Π.Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χρησιμοποιήσει όλο τον μηχανισμό των ιδιωτικών εταιρειών με πρώτη τη Digea.Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων.«Οι απειλές και οι εκβιασμοί πρέπει να πέσουν στο κενό. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ», επισημαίνει το ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «η παράνομη εκπομπή του νέου σήματος της ΝΕΡΙΤ από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί μια ακόμα προκλητική επίδειξη αυταρχισμού εκ μέρους της κυβέρνησης Σαμαρά».Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης σχολίασε πως «η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea είναι παράνομη».«Η ίδρυση της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά- Καναλαρχών στη Βουλή», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Δ.Παπαδημούλης.

ΝΕΡΙΤ: Από σήμερα εκπέμπει το πρώτο της σήμα

Η πρώτη εικόνα του σήματος ΝΕΡΙΤ εμφανίζεται από το πρωί της Δευτέρας στο 48 και στο 52 UHF. Στην οθόνη εμφανίζεται ότι το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο ωστόσο πλέον πάροχος του σήματος είναι NΕΡΙΤ.

Πιθανότατα η εκπομπή γίνεται από την Πάρνηθα, σύμφωνα με το dialogosmedia.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κανάλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση του διαγγέλματος του πρωθυπουργού πριν τη συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα