ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Ενισχύονται με 16,9 εκατ. ευρώ από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

18:52 3/7/2014 - Πηγή: BankWars

Το ποσό των 16,9 εκατ. ευρώ θα λάβουν περίπου 12.852 νέοι αγρότες, οι οποίοι ξεκίνησαν την επαγγελματικής τους δραστηριότητα από το 2011 και έως σήμερα δεν είχαν το δικαίωμα ενιαίας ενίσχυσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παράλληλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος έδωσαν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους μετά ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας

από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Βάσει αυτών ισχύουν τα ακόλουθα:

12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν μέχρι σήμερα δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, έλαβαν καινούργια δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013.Συνολικά κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους αγρότες 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης.Η συνολική αξία των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στα 16.931.194,50 ευρώ. Ποσό, που θα εισπράξουν στα τέλη του έτους φέτος οι κάτοχοι των νέων δικαιωμάτωνΗ μοναδιαία αξία κάθε ατομικού δικαιώματος αντιστοιχεί σε 550 ευρώ κοινοτικής ενίσχυσης το χρόνο.Κάθε αγρότης έλαβε αναλογικά από 1 (ελάχιστη κατανομή) έως 7 (μέγιστη) ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης.

Επίσης πέραν των κοινοτικών ενισχύσεων που θα λαμβάνουν από φέτος οι νέοι αγρότες στους οποίους κατανεμήθηκαν τα δικαιώματα, αποκτούν παράλληλα και πρόσβαση στα δικαιώματα ενισχύσεων της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2015-2020.

Οι βασικές προϋποθέσεις ενός παραγωγού για να είναι δικαιούχος κατανομής δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος 2013 είναι:

Η επιλογή του πεδίου «Αιτούμαι την χορήγηση δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος» στην ΕΑΕ 2013.Η έναρξη γεωργικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καν.1120/09, από το έτος 2011 και μετάΗ μη κατοχή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2013Η προσδιορισθείσα επιλέξιμη έκταση έπειτα από όλους τους ελέγχους μεγαλύτερη ή ίση του ενός εκταρίου (10 στρέμματα) στην ΕΑΕ2013.Σε περίπτωση που η δηλωθείσα έκταση είναι βοσκότοπος, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από ζωικό κεφάλαιο. Η έκταση για την κατανομή νέων δικαιωμάτων ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση πυκνότητα βόσκησης 3 Μ.Μ.Ζ. ανά εκτάριο επιλέξιμης γης.Να πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την κατανομή δικαιωμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα