Νεκροί σε τζαμί στο Κεμπέκ του Καναδά – “Τρομοκρατική επίθεση κατά Μουσουλμάνων”

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε τέμενος στο Κεμπέκ την ώρα της βραδινής προσευχής την Κυριακή, με τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να χαρακτηρίζει το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση κατά Μουσουλμάνων». «Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας» υπογράμμισε στο μήνυμά του ο Τριντό. «Οι Μουσουλμάνοι Καναδοί αποτελούν σημαντικό μέρος του εθνικού μας ιστού, και αυτές οι παράλογες πράξεις δεν έχουν τόπο στης κοινωνίες , τις πόλεις και τη χώρα μας».

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο Τριντό δήλωσε

πως ο Καναδάς θα υποδεχθεί πρόσφυγες, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει το αμερικανικό πρόγραμμα για τους πρόσφυγες και να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών.

Η αστυνομία δήλωσε πως έχουν συλληφθεί δυο ύποπτοι

Αρχικά, ο πρόεδρος του τεμένους είχε κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως έως και τρεις ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ κατά περίπου 40 ανθρώπων εντός του Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου στην πόλη του Κεμπέκ. Η αστυνομία όμως δήλωσε πως μόνο δυο άτομα εμπλέκονται στην επίθεση.

«Ο ένας ένοπλος πυροβολούσε και φώναζε Allahu Akbar», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Canada ένας επιζών της επίθεσης στο τέμενος.

«Οι σφαίρες έβρισκαν ανθρώπους που ήταν εκεί για να προσευχηθούν, άνθρωποι που προσεύχονταν, έχασαν τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο επιζών από την επίθεση στο τζαμί στην καναδική πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα