Νεκροί μέσα στις φλόγες – Αγνοούνται τουρίστες – Τραυματίες διασωληνωμένοι – Οι τελευταίες εξελίξεις

Μαύρη ημέρα για την Αττική και για την Ελλάδα η 23η Ιουλίου. Οι τελευταίες δραματικές και πιο σημαντικές εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα:

Για την παραλαβή δύο απανθρακωμένων σορών κλήθηκε το ΕΚΑΒ στον οικισμό του Νέου Βουτζά, όπου πολλά σπίτια κάηκαν από την πυρκαγιά. Οι φλόγες βρίσκονται τώρα στη Ραφήνα, κοντά στο λιμάνι.

Παράλληλα ένα 14χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε πνιγμένο από τη θάλασσα, ανοικτά της Ραφήνας από το πλήρωμα του ταχύπλοου Tera

Jet, το οποίο διέσωσε άλλα 17 άτομα.

Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί μέχρι τώρα 25 τραυματίες εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένοι.

Έξι τραυματίες με εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νέας ΜάκρηςΑγνοούνται δέκα τουρίστες που προσπάθησαν να διαφύγουν με βάρκα από την παραλία Μαραθώνα. Νωρίτερα, ο λοστρόμος του πλοίου Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν. Το πλοίο έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε.
Πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα.
Άγνωστο παραμένει επίσης αν οι πέντε διασωθέντες είναι μέρος της ομάδας των δέκα που αρχικά αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.Το αρματαγωγό «Ικαρία» και το αρματαγωγό «Έλλη» σπεύδουν στην παραλία Μαραθώνα, στο ύψος του Ζούμπερι, για να παραλάβουν εγκλωβισμένους κατοίκους.Εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και είναι ασφαλή.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Ανατολική και η Δυτική Αττική με απόφαση της ΠεριφέρειαςΜεγάλες καταστροφές στην Κινέτα. Πύρινο μέτωπο που ξεπέρασε τα 6 χιλιόμετρα σε μήκος κατέστρεψε δεκάδες σπίτια και οδήγησε στο κλείσιμο της νέας και της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 39ο έως το 57ο χιλιόμετρο. Διακόπηκαν επίσης τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθήνας – Κόρινθος.Διακοπή κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Μαραθώνος. Η εκτροπή γίνεται από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.
Ξανάρχισαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει εσπευσμένα από τη Βοσνία, ενώ ο ίδιος αλλά και ο Νίκος Τόσκας άφησαν να εννοηθεί ότι οι πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμού
Keywords
Τυχαία Θέματα