Νέα “βουτιά” για το ρούβλι – Στο 62,8 έναντι του δολαρίου

Νέα υποχώρηση σημείωσε το ρούβλι, για δεύτερη ημέρα σήμερα. Συγκεκριμένα, το ρωσικό εθνικό νόμισμα έπεσε κάτω από το 2% σήμερα το πρωί, αγγίζοντας τα 62,8 ρούβλια ανά δολάριο.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετους ρωσικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 82 μονάδες βάσης στο 16,2%, το υψηλότερο από τις 17 Δεκεμβρίου.

Το ρούβλι έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης.

«Το πετρέλαιο

παραμένει ο βασικός παράγοντας πίεσης των ρωσικών χρηματοπιστωτικών αγορών»σύμφωνα με τον Slava Smolyaninov, επικεφαλή στρατηγικό αναλυτής της UralSib Financial Corp. «Η υποβάθμιση της Fitch φέρνει τη Ρωσία πιο κοντά στο χείλος του καθεστώτος μη επενδυτικού βαθμού. Η αγορά ομολόγων έχει ήδη προεξοφλήσει τη Ρωσία» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση έχει προβλέψει ότι η οικονομία θα μειωθεί περισσότερο από 4% αυτό το έτος, εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει προσπαθήσει να ανακόψει την πτώση του ρουβλίου από απότομη αύξηση του βασικού της επιτοκίου και την πώληση των αποθεμάτων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα